Vandaag was het Denise Nekeman die met maar liefst 73,49% de Prix st. Georges te winnen in Emmeloord. Nekeman stond bijna acht procent van de nummer twee, Linda Verwaal die vandaag 65,72% bij elkaar reed met Rocky (v. Rock Forever).

Denise, in het zadel van geweldenaar Boston STH (v. Johnson), verkreeg door deze overwinning automatisch een startplaats voor Jumping Amsterdam. Ondanks haar monsterscore is de sympathieke amazone nog steeds kritisch. “Ik vond dat ik zelf iets teveel spanning had, waardoor ik iets minder goed los kon laten dan ik normaal kan. Het drafgedeelte ging eigenlijk heel goed, in de galop waren er nog wel wat dingen die beter konden. De pirouettes konden naar mijn idee nog wel wat kleiner, maar daar scoort hij alsnog achten voor. In de series kon de aanleuning van Boston STH wat meer open zijn. We hadden geen grote fouten, maar het zijn kleine verbeterpunten die ontstaan door een gebrek aan wedstrijdritme.”

Nekeman vertelt enthousiast dat zij geen verwachtingen heeft van Jumping Amsterdam. “Ik ga voor mezelf, om te oefenen en om beter te worden. Ik heb één keer eerder in Amsterdam gereden; dat was met de team challenge en hoewel dat leuk was om te doen, is dat toch meer een showrubriek.“ Over de verdere plannen voor het komende seizoen legt Denise uit dat ze graag nog aan het ICCN Drachten wil deelnemen, maar dat het doel voor volgend jaar is om van start te komen in de U25. “De oefeningen doet hij al. We gaan pas van start in die rubriek als naar ons idee alles goed genoeg gaat.“

Bron: Hoefslag