Slechts vier combinaties kwamen maandag aan het eind van de middag foutloos door de barrage van de wereldbekerwedstrijd in Mechelen en Daniel Deusser was met  Killer Queen VDM  (v. Eldorado van de Zeshoek) met afstand het snelst van deze vier. De echtgenoot van Mechelen-organisator Carolien Wauters was in zijn thuiswedstrijd zowat drie seconden sneller dan Pius Schwizer, die tweede werd. Het beste thuisresultaat kwam van Wilm Vermeir, die de top drie compleet maakte.

Door  Nancy Versluis-Borsboom

Schwizer was met Cortney Cox (v. Carlo) met een rit in 44,02 seconden goed voor de tweede tijd, maar was op zijn beurt ook weer een dikke seconde sneller dan Vermeir met IQ van het Steentje (v. Toulon).

Christian Kukuk was de vierde foutloze in de barrage met Quintino (v. Quinton), maar was met 48,45 seconden op de klok te langzaam voor de top drie.

Snelste tijd

Emanuele Gaudiano was met Chalou (v. Chacco-Blue) goed voor de snelste barragerit, maar liep daarbij vier strafpunten op en eindigde op de vijfde plaats.

Volgprijzen

Leopold van Asten (achtste met Miss Untouchable) en Harrie Smolders (negende met Monaco) sprokkelden volgprijzen.

Tussenstand

Gaudiano staat in de tussenstand na negen wedstrijden aan kop samen met Pieter Devos en Steve Guerdat. Zij hebben tot nu toe alle drie 55 punten. Maikel van der Vleuten staat met 32 punten op de voorlopige negende plaats en Marc Houtzager staat voorlopig dertiende met 29 punten.

Uitslag 
Tussenstand

Bron: Horses.nl
Foto: FEI