“Een goed begin is het halve werk !” Zo startten we onze post vorige week over Kevin Jochems. En zo kunnen we deze week weer starten. Het wereldbekerseizoen is ook begonnen voor de dressuur en dat pakte voor onze landgenote Dinja van Liere geweldig uit. Met haar KWPN hengst Hermès (v. Easy Game) behaalde ze in het Deense Herning een knappe derde plaats met een percentage waar zeker nog rek in zit. Reden om te bellen met Dinja van Liere !

Herning

Wanneer we haar bellen maakt ze meteen tijd voor ons en als we haar vragen te vertellen hoe ze het beleefd heeft in Denemarken raakt ze niet uitgepraat, ze geniet duidelijk nog na. Dinja: “Het was hartstikke leuk ! Ik had er veel zin in, maar de verwachtingen na Aken waren natuurlijk hoog. Terwijl dit zowel voor mij als voor Hermès zowel de eerste keer indoor dit seizoen als onze eerste wereldbeker wedstrijd was. Spannend vond ik het dus wel en het was ook een lange reis. Wat ook nieuw was voor ons, was dat de stallen pas op donderdag open gingen en we op vrijdag meteen moesten starten. Ik was gewend om een dag eerder te arriveren en iets meer tijd te hebben om te acclimatiseren. Maar alles daar was top, het was mooi en goed geregeld. Ook de verkorte Grand Prix was nieuw voor mij en best lastig. Je hebt sneller een foutje en korter tijd om daarna weer te corrigeren. Als je een foutje hebt, volgt daardoor snel een tweede of derde. Het begin was gewoon goed, maar ik kreeg een hakkel in de wissels om de twee. Niet eens een fout eigenlijk, Hermès verstapte zich. Ik verwachtte dat niet en ging daarna wat voorzichtig rijden waardoor hij niet meer fijn voor me uitliep. Gelukkig kon ik in de kür weer mijn eigen lijnen rijden en liep hij ondanks toch weer een foutje in de serie om de twee geweldig. Zijn piaffe / passage zijn natuurlijk zijn sterke punten en dat gebruik ik dan ook. Er kunnen zeker nog dingen beter, maar ik vond het echt heel cool !

Jumping Amsterdam

Verder heb ik nog niet echt een planning, maar ik heb een uitnodiging voor de Saab top 10 in Zweden en ik hoop te kunnen starten in Londen. In het nieuwe jaar dan hopelijk Jumping Amsterdam. Ik heb al diverse keren in Amsterdam mogen rijden, maar nog nooit in de wereldbeker. Lichte tour, U25, de Subli cup heb ik al wel gestart. De eerste keer was denk ik 8 of 9 jaar geleden met Hexagon’s Roumanda in de U25. Ik weet nog goed dat ik dat heel gaaf vond, heel impressive. Als je daar de ring binnen komt, is dat echt indrukwekkend. Maar ook de rest van het evenement vind ik heel mooi, zo groot, zo veel leuke standjes, zo veel mensen. Ja, Amsterdam staat dit seizoen heel hoog op mijn verlanglijstje !

Subli Cup

Niet alleen voor de wereldbeker trouwens, ik ga voor een drieluik. In Varsseveld heb ik onlangs een selectie gereden voor de Subli Cup. Met vier paarden zelfs en dat ging goed. Ik heb twee vier jarigen gestart die 1e en 2e werden en twee vijf jarigen die een 2e en 7e prijs behaalden. De Subli finale is na de wereldbeker dus mijn tweede doel voor Jumping Amsterdam. Tenslotte staat de lichte tour finale op mijn lijstje, hiervoor ga ik ook selectie rijden.

Verheugen

Ja, ik ben enthousiast over Amsterdam. Het is ieder jaar een hoogtepunt voor mij als ik er mag rijden en ik heb het dit jaar heel erg gemist. Verschrikkelijk vond ik het toen ik hoorde dat het niet doorging. Jumping is één van de mooiste concoursen van Nederland en ik doe ieder jaar mijn best om erbij te zijn. Tot nu toe dus U25, Subli Cup en lichte tour en hopelijk maak ik dit jaar mijn lijstje compleet met de wereldbeker. Ik hoop niet alleen heel erg dat het doorgaat, maar ook dat het helemaal ouderwets kan zijn. Natuurlijk is het al fijn als een evenement plaats kan vinden, maar zonder publiek of met beperkingen is toch een stuk minder leuk. Jumping Amsterdam = Publiek !”

Enthousiaste woorden van een zeer gemotiveerde landgenote. Als alles lukt wat je wilt, ga je het druk krijgen in Amsterdam Dinja ! Maar leuk te horen dat je zo enthousiast bent en dat je met zoveel paarden naar Amsterdam wilt komen. Aan ons zal het niet liggen, de voorbereiding is in volle gang en we doen zoals altijd ons uiterste best om het jou, je collega ruiters en jullie paarden zo goed mogelijk naar de zin te maken. Succes verder met de selecties en heel graag tot eind januari in de RAI in Amsterdam.