Tijdens de indoor marathon in het Rabo Hippisch Centrum van de Voornruiters in Utrecht werd afgelopen weekend tijdens de succesvolle wedstrijd gestreden om een felbegeerde plek in het team van District West voor de Jumping Amsterdam Districtscup op 20 januari 2013.

Na een zinderende finale werd het team van District West bekend. Bij de tweespan pony’s scoorde Danielle van der Vlis met haar ruim verdiende eerste plaats een mooie geldprijs en een startplaats voor Jumping Amsterdam. Dit deed ook Stephenie de Groot bij de enkelspan paarden hierdoor mag zij het mendistrict West in Amsterdam vertegenwoordigen.

Bij de tweespan paarden was Cees Meel-Roseboom winnaar, maar ging de selectieplaats naar de als tweede geplaatste Mike van Wijk omdat Cees uit een andere regio komt. Bij de vierspan pony’s gaat niet winnaar Wout van Veluw, maar Arie van Zanten naar Jumping Amsterdam. Voor alle finalisten was er een prijs, de geselecteerden voor Jumping Amsterdam werden aangespannen gehuldigd met dekens en blauwe t-shirts, de kleur waarin Districtsteam West gehuld gaat op Jumping Amsterdam in de Amsterdam RAI.

De selectiewedstrijden van de overige districten vinden plaats op 3 november tijdens Menindoor Nijkerk (District Oost), 1 december tijdens de minimarathon in Tolbert (District Noord) en 6 januari tijdens de minimarathon in Deurne (District Zuid).

Tijdens Jumping Amsterdam wordt elk team aangevuld met een bekende vierspanrijder.

Kaarten voor de menavond zijn met korting te bestellen via de Mendistricten en kosten 12,50 euro.  Klik hier  voor meer informatie en het bestellen van kaarten.