Dit weekend wordt de eerste selectiewedstrijd gehouden voor de Jumping Amsterdam Districtscup op zondagavond 20 januari in de Amsterdam RAI. Menners uit District West strijden tijdens de mininarathon in Utrecht op 5 en 6 oktober niet alleen om de hoogste eer, maar ook om een felbegeerd startbewijs voor de Mennen in Mokum menavond van Jumping Amsterdam.

Op zaterdagavond 6 oktober vindt de finale plaats van de minimarathon in Utrecht, waarna het team van District West bekend is. De winnaars in de rubrieken enkel-en tweespan paard en twee-en vierspan pony vormen het team van District West, dat tijdens Jumping Amsterdam in het  blauw gekleed gaat.

De selectiewedstrijden van de overige districten vinden plaats op 3 november tijdens Menindoor Nijkerk (District Oost), 1 december tijdens de minimarathon in Tolbert (District Noord) en 6 januari tijdens de minimarathon in Deurne (District Zuid).

Tijdens Jumping Amsterdam wordt elk team aangevuld met een bekende vierspanrijder. Elk team rijdt in een andere kleur; de menners uit Noord krijgen oranje t-shirts, Oost rijdt met rood, Zuid in het wit en West hult zich in blauw. De supporters worden uitgenodigd hun menners bij te staan in de kleur van hun Mendistrict.

De winnaars van de selectiewedstrijden ontvangen van Jumping Amsterdam alvast t-shirts voor de menners en de grooms in hun Districtskleur en prachtige dekens. Kaarten voor de menavond zijn met korting te bestellen via de Mendistricten en kosten 12,50 euro.

Informatie kaartverkoop