Traditioneel wordt het paardensportevenement Jumping Amsterdam het laatste weekend van januari afgesloten met het Dressuurgala, een zeer afwisselend programma met een combinatie van topsport en show. Jumping betekent dit jaar de sportieve aftrap van het Olympisch jaar voor de paardensport. Daarom staat het de Amsterdam RAI op zondag 27 januari in het teken van gastland China. Verschillende leden van de Olympische selectie, Imke Schellekens-Bartels, Laurens van Lieren, Kirsten Beckers en Hans Peter Minderhoud, nemen bezoekers deze avond mee op reis naar China, waar deze zomer een gooi naar het Olympische goud wordt gedaan.

Het Dressuurgala start om 19.00 uur met de Rabo Future Test, onderdeel van een wedstrijdprogramma die is opgezet om ambitieuze en jonge dressuurruiters een succesvolle overstap te laten maken naar de Grand Prix. Vervolgens wordt het publiek in de finale van de Intermediair I – Kür op muziek getrakteerd op optredens van de beste internationale dressuurruiters. Aansluitend gaat de reis verder door China. De dressuursport in alle mogelijk facetten wordt op een spannende manier gecombineerd met de tradities van het gastland voor de Spelen: Chinese danseressen, de leeuwendans, Kung Fu fighters en vuurwerk vullen een zinderende avond waar de ambitie voor het hoogst haalbare in 2008 vanaf druipt. Het afsluitende Dressuurgala van Jumping Amsterdam is een must voor iedere dressuurliefhebber, het wordt een unieke avond vol sport, show, muziek en prachtige kleding!

Toegangskaarten voor het Dressuurgala op zondagavond 27 januari 2008 zijn te bestellen via TopTicketLine op telefoonnummer 0900-3005000 (45 cpm). Uitgebreide informatie is te vinden op www.jumpingamsterdam.nl.