Op de Subtopwedstrijd van 7 december in Utrecht reed Lynne Maas haar Fantastique (v. Vivaldi) naar 67,868% in de Prix St. Georges. De amazone had het totaal niet verwacht maar met deze score won ze de rubriek. Daarmee bemachtigde het duo ook het felbegeerde ticket voor de Lichte Tour-rubriek volgende maand op Jumping Amsterdam.

“Dit was helaas niet onze beste proef”, vertelt Lynne Maas die met haar WK-merrie Fantastique doorgaans goed is voor hogere scores. “Fanti was onwijs hengstig. Bij het losrijden gaf ze al een paar keer een bokje en in de proef was ze behoorlijk afgeleid.”

Net iets teveel fouten

“Naast de goede punten hadden we vandaag voor een hogere score net iets teveel fouten. In de eerste middendraf voelde het alsof Fanti er keihard vandoor ging, de keertwendingen waren wiebelig en Fanti kan stappen voor een tien maar nu dacht ik: hallo stap een beetje door!”, vertelt Maas lachend over haar proef. “En bij het op maat maken van de teugels galoppeerde ze aan, in het galopappuyement ging ze te weinig zijwaarts en de tweede pirouette ging totaal de mist in. Maar gelukkig hadden we tussendoor ook goede stukken.”

Geluk aan zijde

Dit seizoen kwam Maas eerder op twee selecties voor Jumping Amsterdam aan de start en greep zowel in Uden (tweede) als in Delft (derde) naast het felbegeerde startbewijs voor de winnaar. “Na de fouten van vandaag had ik de moed al opgegeven en dacht dat het wéér niet ging lukken. Maar nu had ik het geluk aan mijn zijde. De derde keer was scheepsrecht, alsof het zo moest zijn. Ik ben er super blij mee.”

Bron: Horses.nl

Afbeelding: De Voornruiters