Van de acht combinaties tellende barrage van de wereldbekerwedstrijd in Geneve realiseerde Alexander met Cevo Itôt du Château de snelste tijd en bleef daarbij foutloos. Jumping-adviseur Jeroen Dubbeldam liep met BMC Utascha SFN tegen een springfout aan en eindigde als 20ste. Wel behoudt de Twent de vierde plaats in de tussenstand van de competitie.

 “Het was een enorm zwaar parcours. De lengte speelde een rol, maar ook de oxers waren gruwelijk hoog en breed. Utascha sprong werkelijk fantastisch, maar kreeg een fout op de oxer voor de driesprong. Ik wilde van die oxer in zeven galopsprongen naar de driesprong rijden. Daardoor had ik iets weinig druk en dat was de reden waarop Utascha net de achterste paal van die hindernis toucheerde, die dus prompt viel”, aldus Dubbeldam. In het 1.50m op zaterdag werd Jeroen achtste met de goedgekeurde hengst BMC Quality Time TN, met slechts een tijdfout in het basisparcours.

De Spanjaard Sergio Alvarez Moya verstevigde zijn leidende positie in de West-Europese League door met Carlo las tweede te eindigen, voor de Duitse ruiter Hans-Dieter Dreher met Magnus Romeo.

Informatie:  www.chi-geneve.ch  

Uitslag Rolex FEI World Cup (1.60m) (zo):
1) Edwina Tops-Alexander (Aus) РCevo It̫t du Ch̢teau (Le Tot de Semilly x Galoubet A) Р0 / 0 Р40.40
2) Sergio Alvarez Moya (Spa) – Carlo (Contender x Cascavelle) – 0 / 0 – 41.64
3) Hans-Dieter Dreher (Dui) – Magnus Romeo (Royal Feu x Hans Anders Z) – 0 / 0 – 42.11
20) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) – BMC Utascha SFN (Lux x Indoctro) – 4

Tussenstand World Cup:
1) Sergio Alvarez Moya (Spa) – 75
2) Kevin Staut (Fra) – 58
3) Pius Schwizer (Zwi) – 38
4) Jeroen Dubbeldam – 35
13) Maikel van der Vleuten – 23