Afgelopen zondag 21 oktober werd de tweede wereldbeker kwalificatiewedstrijd voor springruiters verreden. In de Finse hoofdstad Helsinki pakte Jumping-ambassadeur Jeroen Dubbeldam en BMC Utascha SFN een derde plek na de Spanjaard Alvarez Moya en met als winnaar de Fansman Roger Yves.

In de kleinste piste van het wereldbeker circuit in  Helsinki bleven 14 van de 39 deelnemers foutloos. Naast Dubbeldam als foutloze combinatie waren ook Henk van de Pol met de hengst Warrant en Maikel van der Vleuten met VDL Groep Vredi foutloos het parcours over. “Omdat het een kleine piste is volgen de hindernissen elkaar in een hoog tempo op en daarin lag dan ook de zwaarte van het parcours. Je kunt eigenlijk niet zeggen dat er één moeilijke lijn in zat. Alle lijnen waren moeilijk, waarbij de lijn naar de driesprong met daarin een oxer als middelste misschien wel het pittigst was”, aldus Dubbeldam.

In de barrage moest Jeroen als eerste aan de start verschijnen met Utascha SFN. Dubbeldam reed een net foutloos parcours een tijd van 39.98 sec. Hiermee maakte hij het zijn tegenstanders nog erg lastig. De Franse gekende barrage specialist Roger Yves Bost reed met Castle Forbes Myrtille Paulois een hele snelle rit. Hiermee was hij anderhalve seconde sneller dan Dubbeldam.

In de Grote prijs van Helsinki op zaterdag won Jeroen Dubbeldam met BMC Quality Time TN de tweede plaats en nam 20.000 euro mee naar huis.

Bron: KNHS