Met een ronduit spectaculaire rit veroverde  Maikel van der Vleuten  met  VDL Groep Sapphire B  (foto, v. Mr. Blue) zojuist de Grote Prijs van Maastricht. Van der Vleuten verraste in de barrage vriend en vijand door een onverwacht scherpe draai voor hindernis 5B te maken en daarmee een razendsnelle tijd van 36.66 seconden neer te zetten. Jeroen Dubbeldam ging voor de rit van Van der Vleuten nog aan de leiding met een uitstekend springende Utascha SFN (v. Lux), maar zag zijn tijd van 38.66 seconden dik verbeterd worden door Vleut jr.

Niemand deed het kunstje van Van der Vleuten na. Simon Delestre (Frankrijk) besloot zijn groot galopperende Napoli du Ry (v. Baloubet du Rouet) buitenom te sturen en kwam dankzij de massale galopsprongen van de twaalfjarige ruin tot de tweede plaats (37.72 seconden). Gert-Jan Bruggink ging eveneens vol gas door het parcours, maar ook hij besloot de gok niet te wagen en mocht zich daarmee als derde opstellen met zijn kampioenspaard Primeval Dejavu (v. Heartbreaker). Jeroen Dubbeldam volgde op de vierde plaats, voor Willem Greve en een sterk springende Carambole (v. Cassini I) op de vijfde plaats.

Jur Vrieling kwam aan start met dat andere KWPN-gekeurde toptalent,  Zirocco Blue VDL (v. Mr. Blue). De nog onervaren combinatie in de strijd tegen de klok bleef  foutloos,  maar liet het op snelheid nog wat  liggen (39.69 seconden). Tim Hoster (Duitsland) en de slechts achtjarige Venturo (v. Canturo) waren goed voor de zevende plaats, voor Lars Nieberg en Leonie W (v. Lorenco) op acht. Leopold van Asten en VDL Groep Quinthago (v. Quinar Z) liepen vier strafpunten op en sloten daarom aan op de tiende plaats, voor Aniek Poels, die acht strafpunten incasseerde met Popcorn (v. Picasso Z).

Bron: Hoefslag

De Hoefslag, hét paardentijdschrift van Nederland, is ook in 2014 mediapartner van Jumping Amsterdam.