NEUMUNSTER (KNHS) – Wereldkampioen én Jumping Amsterdam ambassadeur Jeroen Dubbeldam (Weerselo) won vanmiddag voor het eerst in zijn loopbaan de Grote Prijs van Neumünster. Met SFN Zenith N.O.P. reed hij magistraal naar de winst in de Holstenhallen. “Ik pakte de winst door de grote galop van SFN Zenith SFN en kon ik twee lijntjes in de barrage in zes galopsprongen rijden. Hij heeft het me vandaal heel makkelijk gemaakt”, zei Dubbeldam voor de TV-camera van de NDR.

De Grote Prijs van Neumünster op driesterrenniveau ging over een parcours met hindernissen op een hoogte van 1.55m. Acht combinaties plaatsten zich voor de barrage. Jeroen Dubbeldam reed met SFN Zenith N.O.P. (v.Rash R) een loepzuivere eerste foutloze ronde. De barrage was van een zelfde schoonheid. Niet een keer kwamen ze in de buurt van de hindernisbalken. Dubbeldam reageerde aanvankelijk gelaten. “Ik moet even bijkomen. Met een ervaren ruiter als Christian Ahlmann als laatste ruiter ben je niet zeker van de overwinning. SFN Zenith N.O.P. heeft het me vandaag gewoon heel makkelijk gemaakt. Het verschil met mijn concurrenten was dat ik door zijn grote galop twee afstanden in de barrage op zes galopsprongen kon rijden, waar zij er zeven reden.”

Ben Schröder (Tubbergen) liep met Urban Hero (v.Centurion Montfort) in de eerste omloop tegen een springfout aan en eindigde als 16e. Gert Jan Bruggink (De Lutte) gaf voortijdig op met Vampire (v.Marome W).

bron: KNHS