In het Spaanse La Coruna stond het afgelopen weekeinde een zeer goed bezet internationaal springconcours op het programma. Voor Nederland namen deel Harrie Smolders, Henk van de Pol en Jumping ambassadeur en –adviseur Jeroen Dubbeldam. Grote man werd de Spanjaard Sergio Alvarez Moya, ook leidend in de wereldbekercompetitie, die niet alleen op zaterdagavond de Grote Prijs won, maar ook op zondag de belangrijkste rubriek winnend wist af te luiten. De Fransman Michel Robert werd beide malen tweede.

In de Grote Prijs op zaterdag wisten drie combinaties in de eerste manche foutloos te blijven. In de tweede manche mochten de beste negen terugkomen en daaronder ook Jeroen Dubbeldam met BMC Utascha SFN (v.Lux). Dubbeldam had in de eerste omloop een fout moeten accepteren, maar in de tweede manche bleef hij foutloos en eindigde als zesde. Van de drie foutloze combinaties wist alleen Sergio Alvarez Moya met Carlo (v.Contender) foutloos te blijven en pakte daarmee de hoofdprijs van bijna een halve ton. Michel Robert had met Oh d’Eole (v.Kannan) in de eerste manche ook een strafpunt voor het overschrijden van de tijd moeten accepteren. Hij bleef in de tweede manche foutloos en werd daardoor tweede, voor de Olympisch kampioen de Zwitser Steve Guerdat met Sidney VIII (v.Carry).

In de hoofdrubriek op zondag waren het opnieuw Moya, nu met Abab van het Molenhof (v.Nabab de Reve), en Robert, nu met Nenuphar’Jac (v.Cumano), die de eerste twee plaatsen innamen. Dubbeldam, die in deze wedstrijd de goedgekeurde hengst BMC Quality Time TN (v.Quantum) aan de start bracht, wist zich niet voor de winning round te plaatsen.

Informatie:  www.csicasasnovas.com  

Uitslag Grote Prijs (1.60m) (za):

1) Sergio Alvarez Moya (Spa) – Carlo (Contender x Cascavelle) – 0 / 0 – 38.49
2) Michel Robert (Fra) – Oh d’Eole (Kannan x Papillon Rouge) – 1 / 0 – 46.76
3) Steve Guerdat (Zwi) – Sidney VIII (Carry x Quidam de Revel) – 4 /0 – 35.67
6) Jeroen Dubbeldam – BMC Utascha SFN (Lux x Indoctro) – 4 / 0 – 37.03

Uitslag Trofeo Akazar (1.55m) (zo):

1) Sergio Alvarez Moya (Spa) – Abab van het Molenhof (Nabab de Reve x Calypso I) – 0 / 0 – 35.70
2) Michel Robert (Fra) – Nenuphar’Jac (Cumano x Pidayack) – 0 / 0 – 36.24
3) Harrie Smolders – Regina Z (Rex Z x Savoy Hanover) – 0 / 0 – 37.18
8) Henk van de Pol – BMC Warrant (Numero Uno x Nimmerdor – 0 / 4 – 38.67
18) Jeroen Dubbeldam – BMC Quality Time TN (Quantum x Cantus) – 4