Hippisch journaliste en fotografe Dorli Welp heeft vanmiddag op Jumping Amsterdam de DVB Foundation Award ontvangen. In aanwezigheid van Coby van Baalen en jurylid Ineke Jansen werd zij volledig verrast.

De jury bestaande uit Hanneke Gerritsen, vice-voorzitter van de FEI-commissie para-dressage en Technical Delegate van de Paralympics Londen 2012, technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heyden en jurylid dressuur aangepast sporten Ineke Jansen was unaniem in haar oordeel.

Uit het juryrapport:“Dorli Welp volgt in binnen- en buitenland de Nederlandse Para Equestrian ruiters nauwgezet om verslag in tekst en foto’s te kunnen doen van hun wedstrijden en eventuele achtergronden in de Nederlandse pers. Dit heeft enorm bijgedragen aan de bekendheid en acceptatie van deze tak van paardensport in Nederland. Dorli Welp wordt niet moe van het steeds weer onder de aandacht brengen van de Para Dressuur. Zij durft kritisch te zijn met de nodige zelfreflectie naar de ruiters toe en kent als geen ander de ins en outs van de ruiters en hun paarden. Daarbij weet ze dat altijd in een perfect artikel te verwoorden. Daarom is de commissie unaniem van mening dat de allereerste DVB Foundation Award toegekend dient te worden aan Dorli Welp.”

Naast Dorli Welp nomineerde de jury ook BMC en Theo de Vries. De BMC Centaur Cup heeft een enorme stimulans en erkenning gegeven aan de Para Equestrian sport. Voorzitter van de KNHS Commissie Para Equestrian Theo de Vries stond aan de wieg van de eerste 3* Para Equestrian Dressage Internationale wedstrijd in Breda tijdens de Para Games 2012. De Para Dressuur was hier een voorbeeld voor de andere aangepaste sporten.

De DVB Foundation Award bestaat uit een plakkaat met de vergulde hoefijzers van gouden medaillewinnaar Toscane, het paard van Petra van de Sande. Er is ook een geldprijs van €1000,- aan verbonden, te besteden aan een doel binnen de aangepaste sport. Het wordt nu de eerste taak voor Dorli Welp dit doel in overleg met DVB Foundation te bedenken, maar zij zal voor zwaardere opgaven hebben gestaan!

Foto: Digishots