Op donderdagavond 17 januari 2013 op de nationale dressuuravond zal de DVB Foundation Award voor de tweede keer worden uitgereikt op de fraaie locatie van het internationale concours Jumping Amsterdam. De nationale dressuuravond in de RAI krijgt hiermee ook een ‘aangepast’ tintje.

Hanneke Gerritsen uit Ommen is de voorzitter van de commissie die zich opnieuw heeft gebogen over de nominaties voor de vorig jaar nieuw ingestelde jaarprijs voor de aangepaste sport. De vice-voorzitter van de FEI-commissie para-dressage en Technical Delegate van de Paralympics Londen 2012 vormt met technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heyden en met jurylid dressuur aangepast sporten Ineke Jansen de jury voor de DVB Foundation Award. De bijzondere prijs heeft behalve als waardering mede als doel de dressuur aangepast sporten de aandacht te bezorgen die zij verdient.

Hanneke Gerritsen zegt: “Sporten in wedstrijdverband geeft een gehandicapte sporter precies dezelfde uitdaging als de niet-gehandicapte sporter. Bovendien: het paard maakt geen onderscheid! De tijd dat er wat meewarig naar deze sporters werd gekeken, ligt gelukkig al ver achter ons. Dat hebben we op de Paralympics wel gemerkt. Onvoorstelbaar of niet, maar de waardering voor de Paralympics was bijna groter dan die voor de Olympische Spelen!”

Aan de DVB Foundation Award is een geldprijs van €1000,- verbonden. Hij wordt toegekend aan de persoon die het meest opvallend heeft bijgedragen aan deze tak van sport in de ruimste zin van het woord. Dat kan een sporter, trainer, sponsor, organisator of vrijwilliger zijn.De eerste DVB Foundation Award werd vorig jaar uitgereikt aan journaliste Dorli Welp voor haar mooie verslaggeving (foto). Wie het deze keer wordt, verklapt de commissie natuurlijk nog niet. Dat zal op de dressuuravond blijken!

Op vrijdagmorgen 18 januari zal het programma op Jumping Amsterdam vervolgens de aangepaste dressuur actief laten zien met een wedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy, de Trophy met steun van Rabo Foundation die de succesvolle KNHS BMC Centaur Cup heeft opgevolgd.

Informatie: www.dvbfoundation.nl