Edward Gal en Hans Peter Minderhoud waren, niet voor het eerst, de gevierde ruiters tijdens het CDI Drachten. De komende weken wordt het vizier weer op de wereldbekercyclus gezet. Edward Gal heeft in de planning om zijn topper Glock’s Undercover (v.Ferro) tijdens de wereldbekerkwalificatie in Amsterdam aan de start te brengen en wil met Glock’s Voice (v.De Niro) de wereldbekerwedstrijd in Neumünster of Göteborg rijden.

Partner Hans Peter Minderhoud heeft eveneens met zijn nummer één, Glock’s Romanov (v.Rohdiamant), Amsterdam in de agenda staan en zal mogelijk zijn huidige tweede troef Johnson (v. Jazz) inzetten voor de wereldbeker in Neumünster.

Eerder kondigde Olympisch kampioen Charlotte Dujardin al aan met haar Valegro naar onze hoofdstad te komen. Dat betekent dus dat de wereldbekerwedstrijd in Amsterdam, met de Grand Prix op vrijdag en kür op muziek op zaterdag, kan rekenen om een fantastisch deelnemersveld! Eind deze week sluiten de inschrijvingen voor de internationale spring- en dressuurwedstrijden in Amsterdam en wordt meer informatie bekend gemaakt over het volledige deelnemersveld.

Kalender Reem Acra FEI World Cup™ Dressage:
24-26 januari: Jumping Amsterdam
13-16 februari: Neumünster (Dui)
27 feb-2 maart: Göteborg (Zwe)
20-23 maart: ‘s-Hertogenbosch
17-21 april: Lyon (Fra), finale

Foto: Arnd Bronkhorst – www.arnd.nl

Bron: De Hoefslag / Jumping Amsterdam