Regerend Olympisch, Wereld- en Europees Kampioene en winnaar van de Wereldbeker Finale in Lyon 2014 Charlotte Dujardin bleef met Valegro (Negro x Gershwin) ook in eigen huis, het Londense Olympia, ongeslagen. Nadat zij dinsdagavond de Grand Prix al met een wereldrecord score van 87.460% had afgesloten verpletterde zij ook in de Reem Acra FEI wereldbeker KÅ ±r voor dressuurruiters de concurrentie.

Daarin scoorde zij opnieuw een wereldrecord van 94.300% en dat was een verbetering van het ook op haar naam staande wereldrecord met 0.325%. Daarmee bleek zij een ruim tien procent hogere score te hebben gerealiseerd dan Edward Gal (Harskamp) met Glock’s Undercover N.O.P. (Ferro x Donnerhall), die als tweede eindigde. Daniëlle Heijkoop eindigde met Siro N.O.P. (Gribaldi x Hemmingway) als vierde. Zij eindigde achter de Duitse Jessica von Bredow Werndl met Unee (Gribaldi x Dageraad), maar voor de Brits Carl Hester met Nip Tuck (Don Ruto x Animo). Daarmee eindigden op de eerste vijf plaatsen allen KWPN’ers. Katja Gevers (Berlicum) en Thriller (Gribaldi x Amor) leverden een puike prestatie door als tiende te eindigen.

Bondscoach Wim Ernes vond het verschil tussen Edward Gal en Dujardin wel erg groot, maar was wel van mening dat Dujardin terecht had gewonnen. “Edward toonde een hele goede draf, piaffe en passage tour en ook de uitgestrekte stap was zonder meer top. In de changementen om de pas zat een miniem hakkeltje en Undercover werd in de bewegingsafloop iets druk”, aldus Ernes. Over de rit van Daniëlle Heijkoop was Ernes ook zeer te spreken. “Ik vond dat zij heel goed reed. Siro toonde een fris en energiek beeld en was erg mooi in de hoofd en halshouding. Zij toonde een magistrale overgang van de pirouette naar rechts in de piaffe. Wat haar veel punten heeft gekost was het foutje in het appuyement naar links, waarin Siro in galop aansprong”. Bij Katja Gevers en Thriller versterkte de muziek niet de technische uitvoering van de KÅ ±r. “Katja reed een goede wedstrijd, maar er werd niet de goede versie van de muziek ten gehore gebracht. Erg jammer, temeer omdat Katja en Thriller technisch wel een goede proef reden”.

In de tussenstand na vijf wedstrijden gaan de Duitse Fabienne Lutkemeier en haar landgenote Jessica von Bredow-Werndl gezamenlijk aan de leiding met 54 punten. Daniëlle Heijkoop en Edward Gal delen de vijfde plek met 40 punten, direct gevolgd door Adelinde Cornelissen en Hans Peter Minderhoud, die op 37 punten staan.

Uitslag Reem Acra FEI World Cup dressuur (KÅ ±r):
1) Charlotte Dujardin (Eng) – Valegro (Negro Gerschwin) – 94.300%
2) Edward Gal (Harskamp) – Glock’s Undercover N.O.P. (Ferro x Donnerhall) – 83.550%
3) Jessica von Bredow-Werndl (Dui) – Unee BB (Gribaldi x Dageraad) – 80.725%
4) Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) – Kingsley Siro (Gribaldi x Hemmingway) – 80.325%
10) Katja Gevers (Berlicum) – Thriller (Gribaldi x Amor) – 72.275%

Stand na 5 wedstrijden:
1) Fabienne LÅ ±tkemeier (Dui) – 54
1) Jessica von Bredow-Werndl (Dui) – 54
3) Agnete Kirk Thinggaard (Den) – 48
5) Daniëlle Heijkoop – 40
5) Edward Gal – 40
7) Adelinde Cornelissen – 37
7) Hans Peter Minderhoud – 37

De volgende wereldbeker dressuurwedstrijd wordt verreden op Jumping Amsterdam! Reserveer  hier  je kaarten.

bron:KNHS