Edward Gal is als vierde geëindigd in de FEI Grand Prix . Deze wedstrijd is het eerste onderdeel van de wereldbekerkwalificatie die deze dagen in de hoofdstad verreden wordt. Gal reed in de Amsterdamse RAI zijn blikvanger GLOCK’s Zonik N.O.P. De Duitse Isabell Werth was met haar topper Weihegold Old ongenaakbaar en won met afstand.

Edward Gal moest vandaag al vroeg in het programma van start. Met zijn fraaie GLOCK ’s Zonik N.O.P. reed hij een knappe proef, maar foutloos was het zeker niet.
Gal: “Het draf gedeelte ging echt heel goed, maar in de galop raakte ik het iets kwijt. Ik maakte zelf een fout in de wissels, daar kwam ik te groot in. Ook in de zigzag in galop begon ik net iets rommelig, dat kan beter. Bij de pirouette wilde ik aan het einde juist weer iets teveel, waardoor hij een keer omsprong. In de training gaat het allemaal goed, nu is het de kunst om het ook in de wedstrijd allemaal achter elkaar te laten zien. Voor morgen ga ik in principe niets veranderen, het zit er allemaal in het moet alleen in de ring nog helemaal op zijn plaats vallen”, laat Gal ontspannen weten.

Emmelie Scholtens eindigde met de hengst Apache als zevende, Madeleine Witte-Vrees met Cennin werd achtste, Hans Peter Minderhoud met Zanardi negende. Patrick van der Meer en Diederik van Silfhout vielen buiten de top tien, maar hebben zich wel geplaatst voor de Kür. De beslissende Kür gaat morgen om 12.30 uur van start.

Uitslag Grand Prix Dressuur, eerste onderdeel WB kwalificatie Jumping Amsterdam
1. Isabell Werth (Dui) – Weihegold, 80.217%
2. Helen Langhanenberg (Dui) – Damsey Frh, 76.935%
3. Patrik Kittel (Zwe) – Deja, 74.304%
4. Edward Gal (Oosterbeek) – GLOCK’s Zonik N.O.P., 74.283%
7. Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache, 73.196%
8. Madeleine Witte (Schijndel) – Cennin, 72.413%
9. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Zanardi, 71.500%
12. Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Zippo, 70.413%
13. Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons, 70.217

Bron: KNHS
Foto: Digishots