De twee overwinning in het wereldbekerseizoen dressuur voor titelverdedigster Isabell Werth en daarmee belandt ze in de top drie.

Ze heeft eigenlijk alles al gewonnen wat er te winnen valt binnen de paardensport, vele titels meerdere keren, maar het was voor Isabell een bijzonder gevoel toen ze met Bella Rose de overwinning binnen sleepte tijdens de derde kwalificatiewedstrijd voor de FEI Dressage World Cup™ in Stuttgart, Duitsland.

“Dit was na haar blessure vier jaar geleden de laatste show waar ze had gereden, dus om vandaag terug te komen en ook nog eens te winnen is iets bijzonders!” zei de superkampioen die twee gouden medailles verdiende met de 14-jarige merrie op de FEI World Equestrian Games™ in Tryon, VS twee maanden geleden.

Het was een dag waarbij Duitsland het podium domineerde, want naast Isabell Werth, haar Olympisch goudwinnende teamgenoot, Dorothee Schneider (49) tweede en Helen Langehanenberg eindigde als derde. De vierde plaats is gewonnen door de Deense Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zepter. Wat ook een hoogtepunt was, want niet alleen deed de 10-jarige hengst mee aan zijn allereerste Wereldbekerwedstrijd, maar liep hij ook zijn eerste kür op muziek, hij was ontspannen, verzekerd en vol beloften voor nog grotere dingen.

Vanaf het begin was er veel ophef in de Schleyer hal, met de Nederlandse Emmelie Scholtens en Desperado die tijdens de Grand Prix als laatste eindigden, maar de volgende dag terug kwamen met een score van 75.365. Marie Emilie Bretenoux uit Frankrijk en Quartz of Jazz betoverden het publiek en reden naar een score van 75.225. Vervolgens legde de Zweedse Tinne Vilhelmson Silfven de lat nog hoger met maar liefst een eindresultaat van 79.670 met de veteraan Don Auriello.

Maar de Duitse Benjamin Werndl stal de show met zijn 14-jarige ruin Daily Mirror. Hij sleepte het publiek mee met zijn energie, dit werd beloond met een score van 80.340.

Met uitzonderlijke controle, nam Langehanenberg de leiding met 81.470. De ruiter na haar, Bachmann Andersen nam gelijk de eerst plek in met zijn 81.190. Maar het was Dorothee Schneider die het Isabell Werth nog moeilijker maakte met haar score van 81.840. Isabell Werth, als laatste in de ring, reed ondanks een grote error naar een fantastische score van 85.660.

“Ze was een beetje gespannen in de galop en daarmee liep ik achter op de muziek, ik moest het daarom pushen en dat veroorzaakte uiteindelijk een grote fout.” legde Werth uit. Maar de atlete, die in totaal 8 keer wereldkampioen is geworden en 6 Olympisch gouden medailles in bezit heeft, vertelt verder, “ze was wederom fantastisch voor de rest van de proef. De piaffe en passage konden niet beter! Het was een drukke dag voor de titelverdedigster, die terug zal keren tijdens de Finale in Göteborg, Zweden in komend april. De volgende kwalificatiewedstrijd vindt komend weekend plaats in Madrid (ESP).

Bron: FEI

Foto: FEI