De ruiters met de hoogste dagscore in de Lichte Tour selecties voor de KNHS indoorkampioenschappen die dit weekend werden verreden in Assen, Harmelen en Uden deden niet alleen goede zaken voor wat betreft mogelijke deelname aan de subtop indoorkampioenschappen, zij hebben hiermee ook een startbewijs voor Jumping Amsterdam verdiend.  

In Assen was het Diederick van Silfhout met Trappel die met 69,21% de hoogste dagscore bij elkaar reed. Jenny Schreven wist met Proud in Uden de winst te pakken met een score van 69,87 en in Harmelen dwong Marije de Lange met Paolo een startbewijs af (67,89%).

Diederick van Silfhout, Jenny Schreven en Marije de Lange  zullen op donderdagavond 21 januari in de  internationale piste in de Amsterdam RAI aan de start verschijnen  tijdens de Prix St. Georges. De beste 6 combinaties uit die rubriek mogen op zaterdag 23 januari, voorafgaand aan de Wereldbeker Grand Prix kür op muziek, de Intermediaire I kür op muziek rijden.

Op 20 december worden er nog drie startplaatsen verdeeld voor de Lichte Tour tijdens Jumping Amsterdam 2010  tijdens de subtop selecties in Zevenaar, Geldrop en Maasdijk.