Zaterdagavond 22 januari is de arena van Jumping Amsterdam het strijdtoneel van de KNHS- Silfit Masterclass Tuigpaarden. In deze Masterclasscompetitie nemen jonge en onervaren tuigpaarden het op tegen oudere paarden met veel wedstrijdervaring. In deze wedstrijd geldt overduidelijk de stem van het publiek! Welk paard heeft volgens u als toeschouwer de beste bewegingen? Moedig dit paard extra aan met applaus en overtuig daarmee het jurypanel in de piste van uw gelijk.

Inmiddels zijn bestuursleden Wim Bohnnen (PR manager De Telegraaf) en Pieter Wiersinga (Hoofd Koets- en Rijstal van het Koninklijk Stal Departement) al bereid gevonden om in de piste hun oordeel te geven over de verrichtingen van de tuigpaarden. Het prominente panel wordt nog aangevuld met een officieel KNHS-jurylid en een internationale dressuur- of springruiter.

Qua niveau zijn de tuigpaarden aan elkaar gewaagd. Zo gaat het jonge talent Bentley VDL met Derk Jan Mekkes de strijd aan met de goedgekeurde hengsten Aron HBC met Harry van Middellaar en Bakboord HBC met Cees Embregts. Maar gevaarlijke outsider blijft Zomooi met Jan Muggen. Ook de generatie vierjarige merries – zoals de kampioen van 2010 Colanda met Thomas van der Weijden en Celesta met Harry Claassen of wordt het toch een Amsterdamse overwinning voor Colitta met Nico Calis – beloven een prachtshow.