Wie nemen het in de FEI Reem Acra World Cup™ in Amsterdam op tegen Adelinde Cornelissen? Inmiddels zijn een aantal namen van buitenlandse deelnemers bekend, met o.a. koploper Valentina Truppa (ITA), Helen Langehanenberg (GER), Isabell Werth – foto – (GER), Minna Telde (SWE), Sidsel Johansen (DEN), Patrik Kittel (SWE) en Anna Kasprzak (DEN). Woensdag 9 januari sluit de definitieve inschrijving voor het CDI-W en wordt ook bekend welke Nederlandse A-kaderleden bondscoach Wim Ernes heeft aangewezen.

Jumping Amsterdam is de zesde kwalificatiewedstrijd van de Reem Acra FEI World Cup™ op rij. Adelinde Cornelissen is als regerend winnaar van de wereldbeker al verzekerd van een startplaats in de finale van 24-28 april in het Zweedse Gotenburg. Toch heeft ze al toegezegd om met haar troef Jerich Parzival op vrijdag 18 (Grand Prix) en zaterdag 19 januari (Kür) in actie te komen in de RAI, speciaal voor haar Nederlandse fans.

In de tussenstand van de West-Europese League van de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage blijft de Italiaanse Valentina Truppa aan de leiding gaan met 52 punten, op een punt achterstand gevolgd door de Duitse Kristina Sprehe. Beste Nederlander is Edward Gal, die vijfde staat, terwijl Marlies van Baalen de twaalfde plek inneemt en Imke Schellekens veertiende staat. Na Amsterdam staan alleen nog de kwalificatiewedstrijden in het Duitse Neumünster en Indoor Brabant in ‘s-Hertogenbosch op het programma, voorafgaand aan de wereldbekerfinale in Gotenburg.

Mis deze geweldige wedstrijden in de Amsterdam  RAI niet en bestel snel de laatste tickets!

Tussenstand wereldbeker na Londen:
1. Valentina Truppa ITA – 52
2. Kristin Sprehe GER – 51
3. Tinne Wilhelmsson Silfven SWE – 46
4. Marcela Krinke Susmelj SUI – 44
5. Edward Gal – 42
6. Minna Telde SWE – 37
7. Sidsel Johansen DEN – 34
8. Patrik Kittel SWE – 30
8. Anna Kasprzak DEN – 30
10. Pia Fortmuller CAN – 28
12. Marlies van Baalen- 24
14. Imke Schellekens-Bartels- 22