(KNHS) – Op zondag 12 december werd in het Drentse Zuidwolde de eerste selectiewedstrijd georganiseerd voor de kwalificatiewedstrijd van de BMC Centaur Cup tijdens Jumping Amsterdam. De Team Tests in de vier verschillende Grades voor de aangepaste dressuursport werden gewonnen door Frank Hosmar, Vera de Groof, Demi Vermeulen en Erik Monster.

De tweede selectiewedstrijd van de BMC Centaur Cup wordt verreden op zondag 2 januari in Zevenaar. Tijdens deze wedstrijd kunnen de deelnemers in de Individuele Test competitiepunten verdienen. De beste combinatie in elke Grade over beide selectiewedstrijden wordt uitgenodigd voor de kwalificatiewedstrijd op 21 januari in Amsterdam.

De beste vier combinaties van iedere kwalificatiewedstrijd worden vervolgens uitgenodigd voor de halve finale tijdens het concours hippique in Eindhoven. In Maastricht wisten Tessa Baaijens (Goes) en Riana, Gert Bolmer (Den Ham) met Ravel, Yvette van Geenen (Ulft) met BMC Uzarro en Janine Boudens (Kattendijke) met Nickey al een startbewijs te bemachtigen voor Eindhoven.