EMMELOORD (KNHS) – Op zondag 25 oktober werd tijdens Indoor Noordoostpolder in Emmeloord de eerste selectiewedstrijd van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup gehouden.

In deze competitiewedstrijd voor aangepast sporten dressuur ging de winst in Grade II overtuigend naar Yvette van Geenen (Ulft) met BMC Uzarro (v. Karandasj) en een totaalpercentage van 68,10%. Grade III werd gewonnen door Glasten Krapels (Halfweg) met het paard Matador. De combinatie behaalde in deze klasse een score van 69,62%. Frank Hosmar reed met Tiesto (v. Jazz) naar een percentage van 67,50% in Grade IV, goed voor de overwinning.

In Emmeloord werd de eerste competitiewedstrijd van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup verreden en de eerste competitiepunten verdeeld. De competitie dient als promotie voor het aangepast sporten en biedt geclassificeerde ruiters een uitgebreid aanbod aan wedstrijden, waarbij de internationale proeven worden uitgeschreven. Over drie series van twee selectiewedstrijden hebben ruiters, ingedeeld in een van de grades van het aangepast sporten dressuur, de kans om zich te plaatsen voor een van de kwalificatiewedstrijden tijdens Indoor Maastricht (26-29 november 2009), Jumping Amsterdam (21-24 januari 2010) of Indoor Brabant (25-28 maart 2010). De beste combinaties plaatsen zich vervolgens voor de finale tijdens het CHIO Rotterdam (16-20 juni 2010).

De volgende competitiewedstrijd vindt plaats op zondag 15 november in Lunteren. Voor de actuele tussenstand, klik hier.