Dit weekend werden er bij de Zaanse Ruiters in Wormerveer, Den Goubergh in Roosendaal en Subtopwedstrijd in Ermelo de eerste Lichte Tour wedstrijden gehouden die gelden als selectie voor Jumping Amsterdam. De ruiters met de hoogste dagscore in de Lichte Tour-rubrieken van deze drie wedstrijden verdienden een startbewijs voor Jumping Amsterdam. Deze eer kwam toe aan Emmelie Scholtens, Lynne Maas en Kyra Klinkers.

Emmelie Scholtens werd dit jaar Nederlands kampioen met de zevenjarige hengst Apache. Lynne Maas eindigde op het NK in Hoofddorp als tweede met Zamora en verzekert in de Amsterdam RAI met haar andere troef Salo een spannende strijd. Ook Kyra Klinkers is met Tara een geduchte tegenstandster voor de Prix St. Georges-rubriek op donderdagavond 17 januari. De beste zes combinaties plaatsen zich voor de Kür Intermediaire I, op zaterdag 19 januari, voorafgaand aan de wereld bekerdressuur.  


Op zondag 16 en 23 december worden in Nieuw- en St. Joosland, Liempde en Lisse nog drie startplaatsen verdeeld voor de Lichte Tour tijdens Jumping Amsterdam. De overige combinaties worden uitgenodigd door de organisatie.  


Meer informatie  

geselecteerde dressuurcombinaties:

Lynne Maas met Salo (v. Ferro) 74.61%  
Emmelie Scholtens met Apache (v. UB 40) 71.97%
Kyra Klinkers met Tara (v. Jazz) 71.05%