De ruiters met de hoogste dagscore tijdens de Lichte Tour wedstrijden dit weekeinde in Wormerveer, Roosendaal en Zevenaar hebben een startbewijs voor Jumping Amsterdam verdiend.

In Zevenaar was het Diederik van Silfhout met Trappel (v. Havel) die met 70,53% de hoogste dagscore bij elkaar reed. Lynne Maas wist met Salo (v. Ferro) in Wormerveer de winst te pakken met een mooie score van 73,82% en in Roosendaal dwong Angela Krooswijk met Flash (v. Fidermark) een startbewijs voor Jumping Amsterdam af (68,55%).

Diederik van Silfhout, Lynne Maas en Angela Krooswijk zullen op donderdagavond 20 januari in de internationale piste in de Amsterdam RAI aan de start verschijnen tijdens de Prix St. Georges. De beste 6 combinaties uit die rubriek mogen op zaterdag 22 januari, voorafgaand aan de Reem Acra FEI World Cup Dressage kür op muziek, de Intermediaire I kür op muziek rijden.

Op 18 en 19 december worden er nog drie startplaatsen verdeeld voor de Lichte Tour tijdens Jumping Amsterdam 2011 in Esbeek, Lisse en Luttenberg.