In het weekend van 19 en 20 november werden in Assen, Beek en Delft selecties voor Jumping Amsterdam verreden. De ruiters met de hoogste dagscore tijdens de Lichte Tour rubrieken verdienden een startbewijs voor Jumping Amsterdam 2012.

In Delft kon Patrick van der Meer terugkijken op een geslaagde wedstrijddag. Eerder werd hij twee maal tweede in het ZZ Zwaar met Zippo (v. Rousseau) en met Zwarovski (v. San Remo). Vervolgens ging hij er vandoor met de dagwinst in de Lichte Tour met Karolus van Wittenstein (v. Krack C). Met een score van 71,18% reed hij naar een startbewijs voor Jumping Amsterdam.

Na afloop vertelt Patrick: ’Ik was heel erg tevreden, Karolus wordt toch steeds een beetje meer bevestigd. In de galop was het laatste gedeelte wat minder. Hij kwam net iets teveel terug, maar we maakten niet echt fouten.’ Vorig jaar wist Patrick van der Meer ook al een startbewijs voor Jumping te behalen met Karolus van Wittenstein. ’Jumping is een hele mooie wedstrijd om te rijden. Toen ik Karolus vorig jaar in Amsterdam startte had hij pas twee of drie keer Lichte Tour gelopen dus was het allemaal nog erg groen. Hij liep wel heel fijn, maar ik had me net niet gekwalificeerd voor de kür. Dit jaar gaan we voor de kür!’

In Assen was Christa Laarakkers met Uphill (v. Oscar) de grote dagwinnaar. Met een score van 69,61% bleef zij haar concurrentie voor.

Ook in Beek werd er gestreden om een startplaats op Jumping Amsterdam. Hier behaalde Madeleine Witte-Vrees met Wynton (v. Jazz) een score van 70,86% die genoeg was voor de dagzege.

Patrick van der Meer, Christa Laarakkers en Madeleine Witte-Vrees zullen op donderdagavond 19 januari in de internationale piste in de Amsterdam RAI aan de start verschijnen tijdens de Prix St. Georges. De beste 6 combinaties uit die rubriek mogen op zaterdag 21 januari, voorafgaand aan de Reem Acra FEI World Cup Dressage kür op muziek, de Intermediaire I kür op muziek rijden.

Op 10 en 11 december worden er nog drie startplaatsen verdeeld voor de Lichte Tour tijdens Jumping Amsterdam 2012 in Emmeloord, Liempde en Nieuw- en St. Joostland.