Nicole den Dulk, Sanne Voets en Frank Hosmar deden zondag 4 november in het Limburgse Beek een goede zaken op weg naar de eerste kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy 2013, ondersteund door Rabobank Foundation. Achttien deelnemers kwamen aan start om te strijden voor een plek in de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam.

Bondscoach Jeanette Wolfs was blij met de 18 starts in de eerste selectiewedstrijd: “Naast een grote groep deelnemers, waren er ook veel nieuwe gezichten die vanuit de Para Rabo Talentendag enthousiast zijn geworden.”

Grade I en II werd in Beek samengevoegd, hierin was Nicole den Dulk, die in de grade IB deelnam, de overtuigende winnares. Met Fifty Fifty behaalde de amazone uit Susteren een score van 72,39% en hield hiermee Demi Vermeulen (Zevenaar) met Vaness (v.Onze Fons) op een veilige afstand. “Ik had Nicole al een tijdje niet gezien, ze is goed vooruit gegaan”, aldus de bondscoach. Nicole die ook een sterke tweede proef reed (73,04%) won daarnaast de dagprijs, een bonus van 500 euro. De extra prijs was beschikbaar gesteld door journaliste Dorli Welp, die vorig jaar de DVB Foundation Award kreeg.

In grade III kwamen zeven deelnemers in de baan. Sanne Voets (Berghem) reed met Vedet P.B. (v.Florestan I) een nette proef die beoordeeld werd met een totaal van 70.83%. De tweede prijs ging naar Tessa Baaijens en Riana (v.Darlington) met een score van 68,33%.De scores in de top in grade IV lagen dicht bij elkaar. Sabine Peters (Cuijk) is een nieuwkomer in de competitie en behaalde met Paroseka (v.Polytraum) gelijk al een kader-score met 68,28%. Ze moest met slechts tienden verschil Frank Hosmar (Haarle) voor zich dulden. Frank had zijn Sandreo-zoon Alphaville gezadeld, waarmee hij brons won tijdens de Paralympische Spelen in Londen. Wolfs: “Frank reed een proef met hele goede stukken maar had ook een paar fouten waardoor zijn score bleef steken op 68,44%.”  

De volgende selectiewedstrijd, die meetelt voor de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam, wordt 8 december in Zuidwolde verreden. De selectiewedstrijden zijn open voor alle geclassificeerde ruiters/amazones met een geldige startpas in de Grades I tot en met IV.