Vanavond beten de ruiters zich stuk op het 1.50m parcours in de Telegraaf prijs op Jumping Amsterdam. Tien ruiters kwalificeerde zich voor de bloedstollende barrage. De topruiter Marcus Ehning trok met de 12-jarige A la Carte NRW (v. Abke) aan het langste eind en ging er met de overwinning vandoor. Ehning reed de barrage pijlsnel in een tijd van 36.10 seconden. Philipp Weishaupt werd met de 10-jarige Hannoveraner Coby (v. Contagio) nipt tweede in een tijd van 36.12 seconden. Eoin Mc Mahon nam met de 14-jarige Chacon (v. Chacco Blue) de derde plaats mee naar Ierland en zette de klok stil op 37.93 seconden.

‘Ik verwacht dit jaar nog veel van dit paard’

Ehning: ”Ik was met de eerste ronde erg tevreden. Ik rijd A la Carte nu driekwart jaar en we hebben nog niet zo veel barrage parcoursen gereden. Het is daarom een bijzondere zegen voor mij. Het is de eerste overwinning in een zwaar parcours voor mijn paard. Al la Carte is een bekende dekhengst in Duitsland. Ik verwacht dit jaar nog veel van dit paard.”

‘Het publiek heeft mooie sport gezien’

”Ik weet dat het een paard is dat alles springen kan en waarmee ik extreem korte wendingen kan rijden. Ik heb het geprobeerd en ik ben blij dat het is gelukt. Het was een super parcours en voor de barrage was het goed dat er 10 combinaties zich hadden gekwalificeerd. Het publiek heeft mooie sport gezien vanavond,” aldus Ehning.

‘Ik ben hier heel graag’

”Ik ben erg blij dat ik op Jumping Amsterdam mocht rijden. Daarom wilde ik vanavond ook wat bieden. Ik ben hier heel graag, omdat Amsterdam een mooie kwalificatiewedstrijd is. De Nederlanders kunnen blij zijn dat ze zo’n mooie wedstrijd hebben.”

Bekijk hier de uitslag

Bron: Digishots

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam