Jumping Amsterdam staat voor topsport, entertainment en Amsterdam. Onze hoofdstad is eind januari gastheer van de mondiale top uit de dressuur- en springsport. En die komen graag naar de Amsterdam RAI: het publiek is er geweldig! En wat dacht u van de meer dan 50 stands waar u naar hartenlust kunt winkelen? Ook voor lekker eten en drinken bent u bij Jumping aan het juiste adres en tot in de kleine uurtjes zorgen Café Bolle Jan en andere Amsterdamse artiesten voor een echt Mokums feestje!
Klik hier voor alle facts & figures van 2014.

hoogstaand dressuurprogramma
Jumping Amsterdam staat bekend om de sterke deelname in de wereldbekerwedstrijd dressuur, met de Grand Prix Special op vrijdag en de FEI Reem Acra World Cup Dressage op zaterdag. Vanwege het fantastische publiek en de entourage keert de wereldtop ieder jaar terug naar Amsterdam. Voor de echte liefhebbers is er een speciale passe-partout (dressuur) om niks te hoeven missen!

fantastische shows
Tijdens Jumping 2009 maakte de London Mounted Metropolitan Police, die jaarlijks het publiek van Olympia Horse Show op de banken krijgt, haar debuut op het Europese vasteland. Ook de Nederlandse toeschouwers genoten. In 2010 was het de wereldberoemde Fransman Jean-Francois Pignon die met zijn sprookjesachtige witte paarden het publiek wist te boeien. In 2011 raasde de supers snelle scurry pony’s door de piste terwijl ze door het publiek werden aangemoedigd. In 2012 trad Flying Frenchman Lorenzo dagelijks op in de Amsterdam RAI met zijn spectaculaire Action Show. Met tien witte paarden ging hij in volle galop door de piste. Staande op de rug van zijn schimmels was geen hindernis te hoog. In 2013 maakte Mario Luraschi zijn opwachting in de Amsterdam RAI. De voormalig film stuntman richtte ontelbare paarden af en was, met zijn paarden, te zien in bekende films zoals Bandidas, Black Beauty en Lucky Luke. In 2014 heeft Luma het leeuwtje het publiek vermaakt en verbaasd met een spectaculaire show en in 2015 was het de beurt aan Gert van den Hof.

Novotel Jumpertjes kinderochtend
Voor de jonge paardenliefhebbers is het programma van de zondagochtend een must! Leuke, gekke en interactieve shows, afgewisseld met spannende wedstrijden. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op de speciale Novotel Jumpertjes kinderochtend pagina.

springruiters naar Amsterdam
Het programma, de gunstige datum en de prijzenpot voor de springruiters garanderen deelname van de absolute top. Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 januari 2016 bevolken de beste springpaarden ter wereld onze hoofdstad. Donderdag 28 januari 2016 is gereserveerd voor de top van de basisruiters van Nederland. Voor de klasse L, M, Z en ZZ springen worden in de wijde omtrek van Amsterdam selectiewedstrijden gehouden, klik hier voor meer informatie en de aangesloten wedstrijden. Na afloop van het programma op vrijdag en zaterdag blijft het nog lang gezellig in het promodorp.