Het succes van de ‘Jumping Amsterdammertjes’ die tijdens Jumping Amsterdam 2013 te bewonderen waren en waarvan alle unieke exemplaren in een mum van tijd waren verkocht, heeft kunstenares Jose Loeve geinspireerd tot een nieuw ontwerp.

De levensgrote Kunstpaarden en een nieuwe serie ‘Jumping Amsterdammertjes’, beschilderd door nieuwe kunstenaars, zijn tijdens de komende editie van Jumping in het illustere gezelschap van een nieuw design: ‘Het Hilversummertje’. Met een knipoog naar de media ontwierp José Loeviera op basis van dit thema een nieuwe sculptuur ’Het Hilversummertje’. NOS STUDIO SPORT zendt de Reem Acra FEI World Cup Dressage en de Grote Prijs van Amsterdam uit en in dat licht is de link met de beroemde Televisietoren van Hilversum gauw gelegd.

Alle sculpturen zijn beschilderd door verschillende bekende kunstenaars: Menno Baars, Marion Bakker, Monique Boutens, Ansjel van Brakel, Josette Caelen, Antoinette van Herpen, José Loeviera, Anneke Janszen, Mirthe Kolkman, Ninon van der Sande, Jacques Tange, Yvon van Wordragen, Emmie Kaas, Xena en anderen.

De sculpturen maken onderdeel uit van de ArtBusinessTour, een innovatief kunstconcept voor kunstenaars en bedrijven. Meer informatie kunt u vinden op www.loeviera.nl of www.fine-oak.nl.