Fabienne van Hemsbergen won bij Jumping Amsterdam de VHC Jongens Prijs met de 14-jarige Navarres Beluga (v. Tygo). Van Hemsbergen was de concurrenten te snel af in de klasse M over 1.20m en bleef in de barrage foutloos in een tijd van 28.88 seconden. De amazone verwees Larissa Molenkamp met de 7-jarige Ireland (v. Corland) naar de tweede plaats. De derde plaats werd opgeëist door Berry Wagenaar, die de piste binnen reed met de 7-jarige Icarus (v. Etoulon).

Niet verwacht

Van Hemsbergen: ‘’In de barrage wilde ik graag mijn best doen en proberen om voor de winst te gaan. Het is ook gelukt en dat vind ik ook heel leuk. Ik heb al wat grotere wedstrijden gewonnen, maar ik had niet verwacht dat ik hier zou winnen. Mijn paard deed het voor mij.’’

Tof paard

”Mijn paard gaat voor mij door het vuur. Hij is wel een beetje heet, maar het is een super tof en fijn paard. Hij is een paard die alles voor mij wil doen. Ik vorm pas een half jaar een combinatie met hem,” aldus van Hemsbergen.

Gaaf

Van Hemsbergen: ”Ik vind het heel gaaf dat ik de kans krijg om op Jumping Amsterdam te starten. Het is een grote ervaring voor mij en ik vind het heel mooi om dit meegemaakt te hebben.”  

Bekijk hier de uitslag

Foto: Digishots

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam