Edward Gal start niet alleen met KWPN-hengst Glock’s Voice op Jumping Amsterdam. Voor de wereldbekerwedstrijd heeft hij deze De Niro-zoon in petto; in de Lichte Tour op donderdagavond verschijnt hij met de zeer talentvolle Glock’s Zonik (Blue Hors Zack x Glock’s Romanov) in de baan. Eind 2012 kocht sponsor Glock de hengst aan, die dat jaar Deens kampioen bij de vierjarige dressuurpaarden werd onder Andreas Helgstrand. Hans Peter Minderhoud reed Zonik op het WK in Verden; daarna nam Edward Gal de teugels over. Vorig jaar maakte dit duo haar debuut op Indoor Brabant, waar ze met grote overmacht de Lichte Tour-rubrieken op naam schreven (78%).

De Glock-combinatie krijgt op Jumping Amsterdam concurrentie van de zes amazones die zich via de selecties hebben weten te plaatsen: Dinja van Liere (Hexagons Conquest), Ingrid Gerritsen (Valdez), Madeleine Witte-Vrees (Charmeur), Emmelie Scholtens (Dorado), Thamar Zweistra (Hexagons Denzel) en Denise Nekeman (Boston STH). Daarnaast komen combinaties in de ring die ook steevast hoog scoren in de Lichte Tour: Hans Peter Minderhoud met Glock’s Casper, Diederik van Silfhout met Bon Jovi en Tommie Visser met Bojengel. Ook deze ruiters hebben in de WB-wedstrijd een ijzer in het vuur. Minderhoud komt met Glock’s Flirt in actie, Van Silfhout start met Arlando NH N.O.P., terwijl Visser zal proberen wereldbekerpunten te pakken met Variohippique’s Vingino. Ook Emmelie Scholtens heeft overigens twee ijzers in het vuur in Amsterdam; zij maakt haar wereldbekerdebuut in Amsterdam met de KWPN-hengst Apache.

De beste zes combinaties in de Prix St. Georges op donderdagavond plaatsen zich voor de Intermediaire kür op muziek op zaterdag.

Deelnemers Lichte Tour Jumping Amsterdam.

Bron: mediapartner Hoefslag