Nu in het 41e seizoen, heeft de FEI World Cup ™ Jumping een legendarische status. Het  indoor-springen vergt een ultieme beheersing, een hoog niveau, vertrouwen, precisie en teamwork tussen paard en ruiter.

Voor deelnemers in heel West-Europa is de lange en spannende weg naar de Longines FEI Wereldbeker ™ Jumping 2019 Finale begonnen, die volgend jaar april in Göteborg, Zweden zal plaatsvinden, met de start in Oslo, Noorwegen.

Paarden en ruiters uit 18 landen doen mee aan de strijd in de West-Europese, die opnieuw plaatsvindt in de beroemde Telenor Arena, waar de Duitser Daniel Deusser afgelopen seizoen zijn campagne lanceerde met de overwinning. Het verzamelen van vroege kwalificatiepunten is een echte bonus, en de concurrentie kan er vanaf het begin fel aan toe gaan.

Het wordt een drukke start van de serie, met na Oslo gevolgd door Helsinki (FIN) en Verona (ITA) later deze maand, voordat de actie doorgaat naar Lyon (FRA), Stuttgart (GER) en Madrid (ESP) in november. La Coruña (ESP) zal halverwege begin december plaatsvinden en dan, na de kerstshows in Londen, Olympia (GBR) en Mechelen (BEL), zijn er nog maar vier kansen om die kostbare punten te verslaan.

Basel in Zwitserland, Leipzig (GER) en Amsterdam (NED) zullen in januari ook de beste rijders aantrekken naar de slotfase. En Bordeaux (FRA) presenteert de 13e en laatste kwalificatiewedstrijd in februari.

Bron: FEI

Foto: FEI