ERMELO (KNHS) – Jumping Amsterdam, dat plaatsvindt van 24 t/m 27 januari 2008, heeft ook voor 2008 zowel voor dressuur als voor springen een wereldbeker-kwalificatiewedstrijd toegewezen gekregen. Dit heeft de FEI, de wereldbond, vandaag bekend gemaakt aan de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

De KNHS heeft alles in het werk gesteld om de nieuwe organisatie van Jumping Amsterdam positief te introduceren bij de FEI. George de Jong, directeur Topsport van de KNHS, is zeer verheugd dat Amsterdam ook volgend jaar gastheer is voor twee wereldbekerkwalificatiewedstrijden en is blij dat de nieuwe organisatie de voorbereidingen van Jumping Amsterdam editie 2008 in volle gang heeft gezet. “Voor onze ruiters is het op weg naar de Olympische Spelen in Hong Kong van groot belang dat we wereldbekerkwalificatiewedstrijden in Nederland kunnen blijven organiseren”, aldus De Jong.

De Grand Prix Dressuur vindt plaats op vrijdag 25 januari en op zaterdagmiddag 26 januari staat de de kür op muziek op het programma. De wereldbekerkwalificatie springen vindt plaats op zondagmiddag 27 januari.

Naast Amsterdam, is in 2008 ook Indoor Brabant gastheer voor een wereldbekerkwalificatiewedstrijd springen en vindt daar de wereldbekerfinale dressuur plaats.