Femke de Laat en Danielle Heijkoop winnen laatste selectie Subli Competitie

Op zaterdag 11 november werd de laatste selectiewedstrijd van dit seizoen van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden verreden in Berkel-Enschot. De uitslag lag bij beide rubrieken zeer dicht bij elkaar. De rubriek voor vierjarigen werd gewonnen door Femke de Laat met Oromance. Bij de vijfjarigen ging de winst wederom naar Danielle Heijkoop met Nordic Blue Hors. Deze combinatie schreef al eerder de selectiewedstrijd van Tolbert op hun naam.

Vierjarigen
De rubriek voor vierjarigen kende een groot deelnemersveld met 19 combinaties. De paarden en hun ruiters werden beoordeeld door de juryleden Karin Retera en Janine van Twist die zeer te spreken waren over de kwaliteit van de deelnemers. Janine legt uit: “Een grote groep betekent ook veel concurrentie en dit zorgde voor een brede kopgroep in de einduitslag. We hebben veel goede combinaties voorbij zien komen en fijne jonge paarden die netjes werden voorgesteld. Het winnende paard Oromance van Femke de Laat liet zeer veel balans zien in de draf en een fijne werkbare stap. Proeftechnisch was het helemaal top. Dit paard is zeker op de goede weg voor een mooie toekomst. En ook heel belangrijk; hij werd heel vriendelijk en netjes voorgesteld door zijn amazone Femke. Mooi op eigen benen en met een nette aanleuning. De tweede plaats was voor Annemijn Boogaard met Oxxi Lena. Dit paard beschikt over drie fijne gangen en scoorde heel hoog in de stap. Renate van Uytert-van Vliet eindigde als derde met O’Toto Van De Wimphof. Dit paard heeft een correcte stap en galop maar blinkt vooral uit in de draf. Daar kreeg hij een 9 voor. Er waren wel nog wat spanningsmomentjes waardoor de score iets lager uitviel. Maar zeker een zeer kwaliteitsvol paard.”

Vijfjarigen
Bij de rubriek voor vijfjarigen waren de juryleden Mathie Boomaars en Jeanette Wolfs-Dielissen ook zeer tevreden over de groep ruiters die zij mochten beoordelen. Jeannette vertelt: “We hebben een mooie groep paarden gezien in de ring, de kwaliteit lag erg hoog. Er werd ook goed gereden door de ruiters, de meeste paarden werden zeer netjes voorgesteld. Sommige paarden waren nog een beetje kijkerig, maar dat is voor die jonge paarden in zo’n wedstrijdomgeving niet zo gek. Nordic Blue Hors van Danielle Heijkoop is een heel fijn en stoer paard met een sterk achterbeen. Hij was voor ons echt de winnaar. Hij blonk uit door zijn stap en kreeg daar dan ook een 9 voor. Met deze amazone zien we een goede toekomst voor dit talentvolle paard. In de draf zouden we alleen nog iets meer losgelatenheid willen zien. Vlak daarachter eindigde Beni Pachl met Nachtwacht als tweede. Deze combinatie viel op door de manier van voorstellen, zeer licht aan de hand. Er was zeker sprake van een fijne harmonie. Nachtwacht is ook een heel compleet paard en liet een fijne ontspannen proef zien.”

Balans voor de halve finale
Na deze laatste selectiewedstrijd in Berkel-Enschot kan de balans worden opgemaakt. Alleen de beste vijftien combinaties van dit seizoen ontvangen een uitnodiging voor de halve finale van 9 december in Harmelen. Tijdens deze halve finale kunnen alleen de beste vijf combinaties een startbewijs veroveren voor de spannende finale die ook dit seizoen weer verreden zal worden op 25 januari 2024 tijdens het unieke paardensportevenement Jumping Amsterdam.

Uitslag Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden 11 november Berkel-Enschot

Vierjarigen

1 Femke de Laat, Oromance (For Romance) – 82
2 Annemijn Boogaard, Oxxi_Lena (Secret) – 80
3 Renate van Uytert-van Vliet, O’Toto Van De Wimphof (v.Toto jr.) – 79,6

Vijfjarigen

1 Danielle Heijkoop, Nordic Blue Hors (v.Totilas) – 80,8
2 Beni Pachl, Nachtwacht (v.Everdale) – 80,4
3 Christel Heuseveldt, No Secret (v.Secret) – 79

De halve finale van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden zal plaatsvinden op 9 december in Harmelen. Op de website Subli Competitie volgt zo spoedig mogelijk een overzicht met alle deelnemers aan de halve finale. Kijk hiervoor op https://subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden.