Femke de Laat en Renate van Uytert winnen met overmacht start Subli Competitie 2023

Het nieuwe seizoen van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden is op 30 mei bij Manege De Prinsestad in Delft voortvarend van start gegaan. De competitiewedstrijd voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden kende een mooi deelnemersveld met enkele uitschieters in de kop van het klassement. Bij de vierjarigen was Renate van Uytert-van Vliet de beste met O’Toto Van De Wimphof. De klasse voor vijfjarigen werd met grote overmacht gewonnen door Femke de Laat en Nashville Sw.

De deelnemers werden in Delft beoordeeld voor juryleden Patrick Berends en Bettine van Harselaar die deze eerste competitiewedstrijd al direct hoge punten kwijt konden aan de combinaties. Ze waren erg onder de indruk van het niveau van de deelnemende combinaties. Patrick vertelt: “We hebben veel fijne paarden gezien die zeker door de top van het klassement heel vriendelijk en harmonieus werden voorgesteld. Echt een plezier om als jury naar te kijken.”

Vierjarigen
Aan de rubriek voor vierjarige dressuurpaarden deden maar liefst 23 combinaties mee. De geroutineerde amazone Renate van Uytert-van Vliet had deze middag de vierjarige O’Toto Van De Wimphof gezadeld die erg in de smaak viel bij de jury. O’Toto Van De Wimphof werd door Renate zeer netjes voorgesteld wat haar een mooie score van 84,80 opleverde en de eerste plaats. “O’Toto Van De Wimphof is een geweldig paard met absoluut geweldige gangen. Vooral op de draf scoorde hij heel hoog. Zo mooi van de grond en zoveel verbinding voor een paard van vier jaar, fantastisch. Ook naar Osibisa van Mara de Vries hebben we met veel plezier gekeken. Dit paard zou alleen in galop nog iets meer kracht mogen ontwikkelen, maar we zien zeker veel potentie”, aldus jurylid Patrick Berends.

Vijfjarigen
De rubriek voor vijfjarigen werd met ruime voorsprong aangevoerd door Femke de Laat met Nashville Sw. Deze combinatie heeft al de nodige ervaring in de Subli Competitie en laat zien ook dit seizoen in topvorm te zijn. Afgelopen editie van Jumping Amsterdan eindigde Nashville Sw onder het zadel van Femke nog als tweede in de finale van de Subli Competitie bij de vierjarigen. Dit jaar zetten ze hun sterke optreden voort bij de vijfjarigen. Met een megascore van maar liefst 90,20 zetten ze direct de toon aan het begin van deze competitie. Naast Nashville Sw reed Femke nog een paard in de rubriek voor vijfjarigen. Met Networks Ds liet ze ook een zeer solide proef zien die beloond werd met een score van 80,80 en goed was voor de derde plaats. Femke kijkt dan ook heel tevreden terug op de start van deze competitie: “Het ging met beide paarden echt heel erg goed. Ik merk dat Nashville de laatste weken weer enorm is vooruit gegaan. Tijdens het afgroeten in de proef had ik het gevoel dat we zomaar eens richting een score van 90 kon gaan. Dat we er dan zelfs overeen gaan is echt fantastisch. Ik sta nog steeds versteld van zijn kwaliteiten en het gevoel wat hij mij geeft. Hij is echt een compleet paard met een geweldige werkinstelling die alles voor je doet. Maar ook Networks heeft zich de afgelopen tijd enorm ontwikkeld en ben ik heel tevreden over.”
Ook jurylid Patrick Berend heeft alleen maar lof voor Nashville: “De kwaliteiten van dit paard zijn eigenlijk niet met woorden te beschrijven, daar kun je alleen maar van genieten. Zoveel power en sprong in de galop, echt ongelofelijk. Dat belooft nog wat voor de toekomst.”
Het podium werd aangevuld met Thalia Rockx die haar paard Naomi De La Fazenda naar een mooie score van 81,40 reed, goed voor de tweede plaats.

Uitslag Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden Delft 30 mei 2023

Vierjarigen

  1. Renate van Uytert- van Vliet, O’Toto Van De Wimphof (v.Toto jr) – 84,80
  2. Mara de Vries, Osibisa (v.Kardam’s Whisper) – 79,20
  3. Aniek de Laat, Oostrade (v.Vitalis) – 79,00

Vijfjarigen

  1. Femke de Laat, Nashville Sw (v.Secret) – 90,20
  2. Thalia Rockx, Naomyi De La Fazenda (v.Secret) – 81,40
  3. Femke de Laat, Networks Ds (Just Wimphof) – 80,80

De volgende selectiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden zal plaatsvinden op 25 juni in Exloo. Kijk voor de complete agenda en meer informatie over de Subli Competitie op https://subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden.