De Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden in Delft is voor Femke de Laat bijzonder goed verlopen. Waar ze een aantal dagen geleden in Schijndel bij de vierjarige dressuurpaarden nog tweede werd, stak ze nu met Kind Pleasure met kop en schouder boven de concurrentie uit. Maar ook de tweede prijs nam ze mee naar huis dankzij een nette proef met Kings Pleasure. De rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden werd gewonnen door Dinja van Liere met Joop TC.

Femke de Laat was met drie paarden afgereisd naar Schijndel en met twee viel ze in de prijzen. Vooral de vierjarige Kind Pleasure viel in de smaak bij de jury en hun prestatie werd dan ook beloond met een score van 85,8%. Ze vertelt: ‘Ik was erg tevreden over alle drie mijn paarden. Afgelopen zaterdag had ik ze ook meegenomen naar de Subli competitie in Schijndel, maar ze waren nu een stuk relaxter. Je kunt merken dat ze al wat beter in de proefjes zitten. De kracht van Kind Pleasure is dat hij een fijne manier van bewegen heeft, dat maakt hem echt een heel compleet paard. Hij heeft absoluut een nuchter karakter en is zeker niet kijkerig. Hij staat altijd scherp aan de hulpen en is ook nog eens erg leuk om mee te werken. Ik ben zelf mede-eigenaar van Kind Pleasure samen met de familie Plaizier en dat maakt me wel extra trots. Maar ook op de andere paarden die ik vandaag mee had, Kings Pleasure en Kressida Sollenburg, ben ik dol hoor. Het is echt genieten om zulke fijne kwaliteitsvolle paarden te mogen rijden. En wat vandaag helemaal geweldig maakte, is dat ik samen met mijn zus Aniek -die zesde werd met Kingsdale- de prijsuitreiking mocht rijden.’ De derde plaats bij de vierjarige dressuurpaarden was voor Jeanine Nieuwenhuis die met Kevin 80% scoorde.

Vijfjarigen
Bij de vijfjarige dressuurpaarden ging de winst naar Dinja van Liere met Joop TC. Voor zowel de stap als de draf kreeg de bruine hengst negens wat mede zorgden voor een totaalscore van 82,4. Maar ook Emma van Hooven had haar paard High Hope fijn aan het lopen en eindigde vlak daarachter als tweede met 81,2%. De derde plaats bij de vijfjarigen was voor Kim Noordijk die haar paard Jupiter naar een score reed van 75,4.
De eerstvolgende wedstrijd in de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden zal plaatsvinden op 14 juli in Nieuw- en Sint Joosland.

Uitslagen Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 18 juni Delft
Vierjarigen

  1. Femke de Laat – Kind Pleasure (v.Governor) 85,8
  2. Femke de Laat – Kings Pleasure (Dark Pleasure) 80,8
  3. Jeanine Nieuwenhuis – Kevin (v. Dream Boy) 80,0

Vijfjarigen

  1. Dinja van Liere -Joop TC (v.Ravel) 82,4
  2. Emma van den Hooven -High Hope (v.Sezuan) 81,2
  3. Kim Noordijk Jupiter 75,4