Edward Gal reed de sterren van de hemel in de Anemone Horse Trucks prijs op Jumping Amsterdam. Gal reed met GLOCK’s Total US (v. Totilas) in de Intermediaire I kür op muziek een fantastische score van 80.458%. Kirsten Brouwer werd met de 10-jarige Foundation RR (v. United) tweede en haar proef werd beoordeeld met 77.375%. Madeleine Witte-Vrees maakte het podium compleet met de 10-jarige Finnländerin (v. Fidertanz). De proef van Witte-Vrees leverde haar 76.667% op.

Tussenstop

Gal: ”Dit is een tussenstop om te kijken hoe ver hij is in zijn training. Ik kijk ook hoe hij reageert op dit soort omstandigheden.”

Fantastische proef

”Hij maakte super pirouettes en mooie appuyementen. Normaal maakt hij ook goede wissels, maar vandaag hield hij zich een beetje in. Eigenlijk kan hij alles en dat is gewoon geweldig. Bovendien ziet hij er ook nog mooi uit,” aldus Gal.

Heerlijk paard

”Total US is een heerlijk paard, maar wel erg gevoelig. Dat merkte ik donderdag, omdat hij op alles reageerde uit de omgeving. Het paard heeft de tijd nodig om te wennen.”

Bekijk hier de uitslag

Foto: Digishots

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam