Emanuele Gaudiano pakte vanmiddag in de Marc Boers Flower Export prijs zijn tweede overwinning met de 10-jarige Kingston van het Eikenhof (v. Epleaser van’t Heike) in de RAI. Het was een nipte overwinning voor de Italiaan, die op de hielen gezeten werd door Doron Kuipers. De Nederlander was in het zadel van de KWPN’er Fabulous (v. Harley VDL) 0,01 seconden langzamer. Agustin Covarrubias werd derde met de 13-jarige Larbraker (v. Larino). De Chileen finishten in een tijd van 48.10 seconden.

‘Geweldig dat ik hier twee proeven win’

Gaudiano: ‘’Mijn proef is heel goed verlopen. Ik startte aan het eind van het deelnemersveld en ik was 0,01 seconden sneller. Kingston sprong gisteren en vandaag in Amsterdam. Ik vind het geweldig dat ik hier twee proeven win. Ik kan niet meer van mijn paard verlangen.’’

Pauze

‘’Kingston krijgt nu pauze en ik start hem de komende dagen niet meer op Jumping Amsterdam. Morgen start ik een jonger paard in de Provincie Noord-Holland prijs. Mijn paard Chalou gaat morgen strijden om de overwinning in de Wereldbeker. Chalou is mijn beste paard en heeft na Jumping Mechelen pauze gehad. Ik denkt dat hij morgen een goede kans maakt,’’ aldus Gaudiano.

Leipzig

‘’Kingston heeft vorige week in Leipzig een 1.50m-rubriek gelopen. Deze rubriek verliep niet zoals gepland. Ik begon te snel, waardoor ik aan het einde van het parcours geen controle meer had.’’

Meer controle

‘’Ik heb na Leipzig thuis dressuurmatig getraind, zodat ik meer controle had. Dit was een goede voorbereiding voor Jumping Amsterdam.’’  

Bekijk hier de uitslag

Foto: Digishots

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam