Vanavond pakte Emanuele Gaudiano de zege in de Heineken 0.0 prijs op Jumping Amsterdam. In de twee-fasen rubriek over 1.45m deed de Italiaan er alles aan om te winnen in het zadel van de 10-jarige BWP’er Kingston van het Eikenhof (v. Epleaser van’t Heike). Gaudiano liet in de tweede fase alle balken liggen en finishten in 26.48 seconden. Gaudiano was 0.17 seconden sneller dan de Fransman Julien Epaillard, die aan de start verscheen met de 13-jarige Toupie de la Roque (v. Kannan). Holly Smith nam de derde prijs in ontvangst. Smith voltooide het parcours in 27.47 seconden met de 12-jarige KWPN’er Denver (v. Memphis)

‘Een goed begin op Jumping Amsterdam’

Gaudiano: ”Mijn paard sprong erg goed in deze twee-fasen rubriek. We hadden niet zo veel opties om kort te wenden. Ik was snel genoeg om deze wedstrijd te winnen en ik ben erg tevreden met mijn proef. Een goed begin op Jumping Amsterdam is hopelijk een voorteken voor de komende dagen.”

La Coruña

”Ik rijd mijn paard ongeveer 1,5 jaar. Hij heeft al meerdere proeven op 5*-niveau gewonnen. Op 15 december wonnen we in La Coruña de 1.50m rubriek. Ik heb hier ook geprobeerd om te winnen en dat heeft goed uitgepakt,” aldus Gaudiano.

Goede voorbereiding

”Het is mooi dat er op Jumping Amsterdam ook 5*-wedstrijden worden verreden. Ik kon mij goed voorbereiden op de wedstrijd in de losrijpiste. De bodem is goed en het publiek is enthousiast.”

Bekijk hier de uitslag

Foto: Digishots

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam