Op zondagochtend 22 januari is het programma van Jumping Amsterdam ingericht voor de allerjongste paardenliefhebbers. Speciaal voor de Jumpertjes komt hét paard van Sinterklaas naar de RAI. Want ondanks dat Amerigo vanwege zijn hoge leeftijd niet meer over de daken galoppeert, is de dertigjarige schimmel er nog steeds dol op om geknuffeld te worden.

Nadat Amerigo in december met pensioen ging begon het paard van Sinterklaas de kinderen toch te missen. Om Amerigo een beetje op te beuren hebben de Jumpertjes de kans om hem nog een knuffel te geven of wat lekkers te brengen. Amerigo is tijdens de kinderochtend te vinden in het promodorp. Neem een worteltje voor hem mee!

De Novotel Jumpertjes Kinderochtend is boordevol met actieve programmaonderdelen in én buiten de piste speciaal voor de kleinste en jongste paardenfans. Vanaf 9.00 uur kunnen kinderen en hun ouders genieten van een Bixie-estafette, kunnen de Jumpertjes zelf ganzendrijven in de piste en hun kennis testen in het PaardenLeren spel, ontwikkeld door de KNHS en FNRS en mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. De razendsnelle shetlandpony’s van het Grand National Pony Team nemen in augustus 2012 afscheid en racen dus voor de allerlaatste keer rond in de RAI. Ook het populaire paard-pony relais is weer onderdeel van het programma, waarbij een internationale springruiter en een jong ponytalent een team vormen. Als afsluiting geeft de populaire meidengroep Jump! een optreden in het promodorp, waar ook Amerigo te vinden is en een ritje gemaakt kan worden op een van de vele pony’s. Natuurlijk gaan alle Jumpertjes weer naar huis met een goodiebag vol leuke paardenspullen.

Programma
09.00 uur opening en aansluitend Bixie demonstratie
09.20 uur Ganzendrijven door Jumpertjes in de piste
09.40 uur Shetland Grand National Pony Team
09.55 uur Interactief spel: PaardenLeren
10.15 uur pauze in de piste, activiteiten in het promodorp
10.35 uur Paard-Pony relais
11.10 uur Optreden Jump!

Van donderdag 19 tot en met zondag 22 januari 2012 is het Hollandcomplex van de Amsterdam RAI omgetoverd tot het centrum van de internationale paardensport. De wereldtop aan spring – en dressuurruiters komt naar Jumping Amsterdam met o.a. de FEI wereldbeker dressuur en de Grote Prijs van Amsterdam. Uitgebreide informatie is te vinden op www.jumpingamsterdam.nl. Bezoekers kunnen hun entreebewijzen nu telefonisch of online bestellen, om zich te verzekeren van toegang en de beste zitplaatsen. Indien u toegangsbewijzen via de website bestelt, ontvangt u uw e-ticket(s) met barcode per e-mail. Print uw ticket(s) zelf en bespaar op de verzendkosten! Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar via het callcenter op telefoonnummer 0900-9000500 (45cpm geopend op werkdagen van 09.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur) en bij ruim 400 winkels van Primera.

Volg Jumping Amsterdam via Twitter.com/JumpingAdam en Facebook.com/Jumping-Amsterdam