Nadat ik voorgaande jaren al heb opgetreden tijdens Jumping Amsterdam en vorig jaar met veel plezier en spierpijn een masterclass kreeg van Edward Gal voor een groot fantastisch publiek, werd ik dit jaar wederom uitgenodigd met wat vrienden om naar Jumping Amsterdam te gaan. De dag voordat ik in de RAI was, was Koningin Beatrix nog op bezoek geweest.

Alhoewel ik al 2 dagen op bed had gelegen met flinke griep, had ik Wim Bohnenn, de gastheer beloofd wat prijzen uit te rijken. En beloofd is beloofd. Met 38.8 verhoging en een zak paracetamol ging ik met wat vrienden richting de RAI. We werden heerlijk voor de deur afgezet en Wim Bohnenn ontving ons in de hal van de RAI. We kregen een prachtige tafel met zijn twee dochters, die zaten er als fanatieke paarden liefhebbers net als ik.

De middag was te gek, een praaltje springparcours en prachtige paarden. We werden heerlijk in de watten gelegd. Maar roze champagne en paracetamol gaat niet goed samen. We hadden‘s avonds met z’n allen gegeten in de RAI, het was perfect.

Tijdens het diner werd ik voorgesteld aan IJsbrand Chardon, veelvoudig Wereldkampioen Vierspanrijden. Hij vroeg of ik het leuk vond om ‘s avonds een paar rondjes in de show mee te rijden. Wel heel leuk maar ik vertelde dat ik niet zo lekker was, maar het begon toch te kriebelen. Het is zo’n fantastisch evenement. Wim Bohnenn zei, kijk het eerst straks een rondje aan en dan kijk je maar hoe jij je dan voelt.

Na het diner werd de show voortgezet. Prachtige dressuur en veel show elementen. Chimène van Oosterhout presenteerde het. En ook Joke de Kruijf zong en bereed een prachtige Fries!

Uiteindelijk was het de beurt aan IJsbrand Chardon. Ik ging met Wim naar beneden om te kijken hoe hij dat deed. Maar allemachtig, wat ging hij hard! Voor ik het wist zat ik achter op het vierspan. Het publiek ging uit z’n dak, maar ik kneep hem wel. Wat ging het snel. Wat een giller! Iedereen genoot volop. Later op de avond trad er nog een Spaanse act op. Al met al een geslaagde afsluiting van Jumping Amsterdam. Nog een kop koffie gedronken en schoof thuis zo onder de zure lappen.

Wim Bohnenn, super bedankt voor deze top dag! Ook namens mijn vrienden.

Groetjes Geer

In 2012 treedt Gerard Joling wederom op tijdens de Amsterdam Afterparty op vrijdagavond 20 januari!

Kijk hier voor meer foto’s

(Bron: www.gerardjoling.nl)