Na de eerste drie wedstrijden in Harmelen, Zuidwolde en Ammerzoden is nu de lijst van geselecteerden voor de KNHS Para Dressuur Trophy op Jumping Amsterdam bekend.

Dat zijn in volgorde van de ranking Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (v.Sandreo), Marin Haentjes-Kirkels (Geldrop) met Whispering Shadow K (v. Stravinsky), Nicole den Dulk (Elen) met Fifty Fifty (v.Florestan I), Lotte Krijnsen (Enschede) met Zarienta (v.Sir Sinclair), Glasten Krapels (Halfweg) met Wisconti (v.Wolkenstein II), Rixt van der Horst (Nistelrode) met Caraat (v.Gribaldi), Joyce Campagne (IJsselstein) met Count (v.Flemmingh) en Cleo van Gorkum (Gorinchen) met Ultra Light (v.Opium).

Bondscoach Joyce Heuitink gaf de 16-jarige Estée Gerritsen een wild card. “Zij won zo overtuigend als debutant in Zuidwolde en was nu als nummer 9 al de eerste reserve op de ranking”, verklaart Heuitink haar keus. Gerritsen werd gescout op de Rabotalentendag. Zij volgt de Rabo nationale Beloftentrainingen en vormt sinds kort een overtuigende combinatie met Juventus-zoon Exquis Onassis.

Rabo Talent van het Jaar Rixt van der Horst komt in Amsterdam niet uit met haar gouden Uniek N.O.P. (v.Gribaldi), maar met Gribaldi-dochter Caraat met wie ze zo snel goede resultaten behaalde. Dankzij een sponsorcontract met de Hendrik- en Anne Bosma Stichting uit Jubbega heeft zij Caraat als reservepaard ter beschikking tot aan de Paralympics in Rio. De hulp kwam tot stand na een oproep bij Omroep Fryslân.

De KNHS-Para Dressuur Trophy, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het aangepast sporten dressuur zowel in de breedte als in de topsport. De KNHS-Dressuur Trophy biedt geclassificeerde ruiters een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale proeven worden uitgeschreven. Na Jumping Amsterdam staat weer een serie van drie wedstrijden op het programma, waarna Indoor Brabant het volgende internationale podium is voor de besten.

Rabo Talent van het Jaar?
Wie volgt Rixt van der Horst op als Rabo Talent van het Jaar ? Tien Rabo Talententeamleden maken kans  om Rabo Talent van 2015 te worden. De bekendmaking vindt plaats na afloop van de Reem Acra FEI World Cup™ dressuur kür op muziek op zaterdagmiddag 30 januari in de RAI Amsterdam.

Bron: KNHS