AMSTERDAM (KNHS) – De KNHS heeft samen met bondscoach Jeanette Wolfs bekend gemaakt welke acht combinaties zich hebben geselecteerd voor de kwalificatiewedstrijd van de BMC Centaur Cup tijdens Jumping Amsterdam.

Dit zijn in Grade IV Frank Hosmar (Haarle) met Tiësto (v. Jazz), in Grade III Vera de Groof (Eindhoven) met Tango (v. Krack C), in Grade II Demi Vermeulen (Zevenaar) met Chiara H (v. Compliment) en in Grade 1a Erik Monster (Zandvoort) met Winston (v. Iglesias).

Bondscoach Jeannette Wolfs heeft Maarten van Stek (Hoofddorp) met William DH (v. Worldly) in Grade IV, Glasten Krapels (Halfweg) met Uferro (v. Ferro) en Tessa Baaijens- Van de Vrie (Goes) met Riana (v. Darlington) in Grade III en Gert Bolmer (Den Ham) met Triumph (v. Voltaire) een wildcard voor deze kwalificatiewedstrijd in de Amsterdam RAI toegewezen.

De rubriek op vrijdag, waarin de FEI kür op muziek wordt verreden, begint om 13.00 uur. De beste vier combinaties selecteren zich in Amsterdam vervolgens voor de halve finale tijdens het concours hippique in Eindhoven begin juni.

De BMC Centaur Cup (KNHS-BMC Para Equestrian Cup) heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het aangepast sporten (dressuur) zowel in de breedte als in de topsport. De BMC Centaur Cup biedt geclassificeerde ruiters tevens een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale proeven worden uitgeschreven.

Deelnemers BMC Centaur Cup, vrijdag 21 januari 13.00 uur – Jumping Amsterdam
1) Erik Monster – Grade Ia – met Winston v. Iglesias ( Zandvoort / Noord-Hollandse RV)
2) Gert Bolmer – Grade II – met Triumph v. Voltaire ( Den Ham / LR De Bosruiters)
3) Demi Vermeulen – Grade II – met Chiara H v. Compliment (Zevenaar / LR De Boleemruiters)
4) Tessa Baaijens- Van de Vrie – Grade III – met Riana v. Darlington (Goes / RV De Paardenbloem)
5) Glasten Krapels – Grade III – met Uferro v. Ferro (Halfweg NH / RV SPA )
6) Vera de Groof – Grade III – met Tango v. Krack C (Eindhoven / LR St. Clemens)
7) Maarten van Stek – Grade IV – met William DH v. Worldly ( Hoofddorp / RV Haarlemmermeer Ruiters)
8) Frank Hosmar – Grade IV – met Tiësto v. Jazz (Haarle / LR De Hertruiters)