De Grand Prix-hengst Blue Hors Romanov, waarmee Edward Gal komende week aan start komt tijdens Jumping Amsterdam, krijgt voortaan het voorvoegsel Glock. De Oostenrijkse sponsor van Gal kocht de hengst, waardoor hij voor de Nederlandse dressuursport behouden blijft.

De hengst werd opgeleid door Andreas Helgstrand, waarna Sune Hansen de teugels overnam. In september 2011 kreeg Edward Gal de Romanov te rijden. Gal en Romanov behaalden vorig jaar op het NK een tweede plaats in zowel de Grand Prix als de Special, maar omdat Gal beide proeven met Undercover won, ging hij met Romanov niet van start in de Kür. Dat het duo ook op dit onderdeel prima uit de voeten kan, bleek in Odense toen ze een prachtige score van 81% behaalden. Aanleiding voor Glock om de onderhandelingen te starten.

Esben Moller de manager van Blue Hors: ‘Natuurlijk zorgt de verkoop van Romanov bij ons voor een dubbel gevoel, maar het klikt zo goed tussen Gal en Romanov. Hij is dertien jaar en heeft nog een mooi aantal sportieve jaren in het vooruitzicht.’

Edward Gal en Glock’s Romanov komen as. vrijdag vanaf 11.00 uur aan start in de FEI Grand Prix, als onderdeel van de Reem Acra FEI World Cup™ Qualifier in de Amsterdam RAI.

Video Edward Gal en Romanov tijdens de wereldbekerfinale 2012.

Bron: De Hoefslag

De Hoefslag zal als mediapartner prominent aanwezig zijn op Jumping Amsterdam en actief berichten vanaf dit belangrijke indoorconcours.