De paarden spelen de hoofdrol op Jumping Amsterdam. Er staat een heel team paraat om deze ‘sterren’ van de beste zorg te voorzien. De hoefsmid is ook onmisbaar in dit process.  
Olaf Kahmann is al 38 jaar de vaste hoefsmid van Jumping Amsterdam: “Een goede conditie van de paardenhoeven is essentieel voor de sportprestaties. Hier wordt veel zorg een aandacht aan besteed door het vaste team dat bij het paard hoort. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat vlak voor een wedstrijd bijvoorbeeld een ijzer los gaat zitten. Dan zorg ik ervoor dat het hoefbeslag weer in orde komt en het paard nergens meer last van heeft en toch mee kan doen.”
 
Zijn werk geeft ook veel voldoening, zo vertelt Olaf over een loslatend ijzer van een paar edities geleden; “Alison Firstone reed toen met haar paard een foutloos parcours, alleen trapte hij bij een van de laatste hindernissen een van zijn ijzers eraf. Al lopend haalde ik de nagels uit het ijzer en moest vervolgens snel te werk gaan, want de barrage moest nog gereden worden. Uiteindelijk won zij toen ook de rubriek, de volgende dag werd ik hartelijk bedankt door haar vader!”