Na tien jaar zeer succesvol en gewaardeerd in functie te zijn geweest, heeft Brenda Hoogelander besloten te stoppen als teamveterinair van de paarden van de paradressuurruiters van TeamNL. Als blijk van waardering voor haar werk ontving Hoogelander de gouden KNHS-speld. Hoogelander begon deze functie in 2009 en was deel van tal van mooie successen met als hoogtepunt het historische teamgoud dat in 2018 op het WK in Amerika werd gewonnen.

Brenda Hoogelander kreeg de gouden KNHS-speld overhandigd door KNHS directeur Theo Fledderus tijdens Jumping Amsterdam direct na afloop van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. Naast de gouden speld en bloemen waren er uiteraard ook mooie woorden van dank voor de enorme inzet van Brenda.

Met veel plezier gedaan
Brenda Hoogelander kijkt zeer tevreden terug: “Ik heb het 10 jaar met heel veel plezier gedaan, maar nu is het tijd om het stokje over te geven. Sinds twee jaar werk ik bij een nieuwe praktijk, SMDC in Heesch, en het wordt steeds moeilijker te combineren. Sinds mijn eerste Europese kampioenschap in Denemarken is het niveau van de paradressuursport echt enorm gestegen. De paarden, de ruiters het gehele niveau is echt enorm veranderd, het is mooi om dat allemaal mee te hebben gemaakt. De gouden teammedaille op het WK vorig jaar is voor mij een geweldige afsluiting.”  

Bondscoaches
Bij de komst van Brenda Hoogelander in 2009 was Jeannette Wolfs de bondscoach van de paradressuurruiters. In dat jaar won de ploeg brons op het Europees Kampioenschap in het Deense Herning. Na de Olympische Spelen van Londen in 2012 nam huidige TeamNL bondscoach Joyce Heuitink het stokje over. In de afgelopen jaren heeft de paradressuur ploeg vele mooie medailles gewonnen met als hoogtepunt het WK goud.

Joyce Heuitink kijkt terug op een zeer plezierige samenwerking met Hoogelander. “Ik leerde Brenda zes jaar geleden kennen bij mijn aanstelling. Ze bleek al snel een fantastische collega om mee samen te werken, en ze beschikt over buitengewoon veel expertise als het om de gezondheid van paarden gaat. Daarnaast is ze iemand waar ik altijd mee kon overleggen en praten, dat maakt de samenwerking extra waardevol.”

Over de opvolging van Brenda Hoogelander zal binnenkort meer bekend worden.

Bron: KNHS

Foto: Digishots