Anemone Horse Trucks uit Scherpenzeel en Stoeterij Sterrehof uit Nunspeet zijn tijdens The Diamond Edition wederom rubrieksponsor van de Grote Prijs springen. De ‘Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof’ is het slotnummer van het sportieve programma op zaterdagavond 26 januari in de RAI Amsterdam.

Zowel Anemone Horse Trucks als Stoeterij Sterrehof zijn trouwe sponsors van Jumping Amsterdam. Sinds 2012 verbinden beide bedrijven al hun naam aan de Grote Prijs, eerst afwisselend en sinds 2016 gezamenlijk. Bert van Kooten, eigenaar en oprichter van Anemone: “We zijn al jarenlang als sponsor en partner aan het evenement verbonden. We vinden het dan ook geweldig om ook dit jaar weer onze paardenauto’s te tonen. In de nieuwe opzet van het promodorp gebeurt dit zelfs op twee verschillende locaties. De Grote Prijs is met uitverkochte tribunes en spannende springsport een absoluut hoogtepunt, we zijn er dan ook blij mee om rubrieksponsor te zijn.” Ook Ivo Campagne, eigenaar van Stoeterij Sterrehof, is verheugd met de samenwerking: “Jumping Amsterdam is echt een publieksevenement met een bijzondere Amsterdamse sfeer. Daar moet je zuinig op zijn en op deze manier dragen wij graag ons steentje daar aan bij.” Marc Houtzager, stalruiter van Stoeterij Sterrehof, won in 2018 met Sterrehof`s Calimero op spectaculaire wijze de Grote Prijs. “Alles viel op zijn plaats die middag, het was voor ons echt een droomscenario.” vertelt een trotse Ivo Campagne.

Grote Prijs

Op zaterdagavond komen de internationale springruiters met hun beste wedstrijdpaarden aan start in de ‘Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof’. Parcoursbouwer Louis Konickx zorgt voor een uitdagende en technische springrubriek met hindernissen op een hoogte van 1.60m. De prijzenpot van deze wedstrijd is voor het 60-jarig jubileum nog verder verhoogd: er wordt onder de deelnemers maar liefst € 107.500,- verdeeld.

Winnaars

De allereerste Grote Prijs van Amsterdam werd in 1958 gewonnen door Harry Wouters van den Oudenweijer met zijn paard Luetnant en is sindsdien gewonnen door grote namen zoals Nelson Pessoa (1969/1970), Rob Ehrens (1982/1988), Jos Lansink (1990/1993/1996), Ludger Beerbaum (1994/2000) en Michael Whitaker (2006/2011).

Bekijk onderaan de pagina van deze link een overzicht met alle winnaars!

Over Anemone Horse Trucks

Anemone Horse Trucks levert al meer dan 20 jaar paardenauto’s aan kwaliteitsbewuste klanten. In de showroom in Scherpenzeel vind je paardenauto’s die van alle gemakken zijn voorzien, zowel nieuw als gebruikt. De nieuwe paardenauto’s kunnen ook geheel naar wens geleverd worden. Om de beste service te bieden is er een uitgebreide werkplaats aanwezig om de paardenauto’s in optimale conditie te houden. Voor korte of lange termijn is het ook mogelijk om een paardenauto te huren of leasen bij Anemone Horse Trucks. Kijk voor meer informatie: www.anemone.nl.

Over Stoeterij Sterrehof

Stoeterij Sterrehof is gelegen in het buitengebied van de gemeente Nunspeet. Op deze aansprekende locatie tussen Veluwemeer en noorderrand van de Veluwe hebben Ivo en Ellen Campagne een bedrijf weten te realiseren waar talentvolle springpaarden worden gefokt, aangekocht en opgeleid. Dit alles gebeurt met oog voor welzijn en kwaliteit en met het doel om het hoogste niveau in de sport te bereiken. Mede dankzij een sterk team heeft Stoeterij Sterrehof zich in tien jaar tijd ontwikkeld tot een bekende en gevestigde naam in de nationale en internationale springsport. Kijk voor meer informatie: www.sterrehof.nl.

Foto: Luifoto