De internationale springrubrieken CSI4* van Jumping Amsterdam zijn nu al verzekerd van topdeelname. Diverse ruiters uit de top honderd van de wereldranglijst hebben toegezegd om van 21 tot en met 24 januari af te reizen naar de Amsterdam RAI. Onder andere Jos Lansink (BEL), Ben Maher (GBR), Gianni Govoni (ITA), Beat Mändli (SUI) en de winnaar van de BMC van Grote Prijs van Amsterdam in 2009 Billy Twomey (IRL) hebben ‘Jumping’ in hun agenda gezet.

Jumping Amsterdam biedt een attractief programma voor de springruiters en publiek. Niet alleen zijn er de felbegeerde punten voor de wereldranglijst te verdienen, ook het prijzengeld is aanzienlijk. De hoogst gedoteerde rubriek is de BMC Grote Prijs van Amsterdam op zondagmiddag, waarbij de prijzenpot gevuld is met €75.000,-. De beste springruiter van het evenement ontvangt bovendien de Anton Ebben Trophy, met een bonus van maar liefst €10.000,-.

Half januari worden de definitieve inschrijvingen gepubliceerd. Momenteel is bondscoach Rob Ehrens nog druk met het samenstellen van de Nederlandse selectie. Buitenlandse oppositie kan verwacht worden van onze zuiderburen met Belgisch  Talent van het Jaar  Pieter DeVos en wereldkampioen Jos Lansink. Uit Frankrijk maken Roger-Yves Bost en de openbaring van 2009, amazone Penelope Leprevost hun opwachting. Het duo maakte deel uit van diverse landenwedstrijden en wonnen onder andere de Nations Cup in Aken. Ook uit Engeland komen diverse topruiters aan start, met Ben Maher, Ellen en Robert Withaker en routinier Robert Smith. Uit Duitsland komen Franz-Jozef Dahlmann en Toni Haβmann. De laatst genoemde ruiter won afgelopen jaar de belangrijke Grote Prijs van Dublin en San Patrignano. Naast Billy Twomey, de winnaar van de BMC Grote Prijs van Amsterdam afgelopen editie, komt ook Cameron Hanley uit Ierland in de RAI aan start. Gianni Govoni won in de 2009 De Telegraaf Prijs in Amsterdam en verderop in het seizoen de Grote Prijs in Rio de Janeiro en Arezzo. Ook in 2010 komt de springruiter uit Italië zijn geluk beproeven, evenals Beat Mändli. De Zwitser won afgelopen jaar de wereldbekerwedstrijd in Lyon en de Grote Prijs van Neustadt en Hagen. Voor Nieuw Zeeland staat springamazone Samantha McIntosh op de startlijst.

Kijk op deze website voor het programma, actuele informatie en kaartverkoop.