Ondanks een aantal afmeldingen op het laatste moment, kwam er toch een mooie groep paarden aan start op de eerste indoorwedstrijd van de Subli Competitie. In de breedte was er veel kwaliteit, met daarnaast een sterkte kopgroep bij de vijfjarigen. 

De talentvolle Don Schufro-zoon Habibi DVB, uit de stallen van Dressuurstal van Baalen, heeft al meerdere jonge paarden competities op naam staan en liep vorig jaar overtuigend mee in de finale van Jumping Amsterdam. In Emmeloord reed Mara de Vries Habibi DVB naar een topscore van 90,2% en wist de 5 jarigen rubriek te winnen. De tweede plaats werd in beslag genomen door Ingrid Gerritsen met Daimonds are Forever G (v.Daimond Hit) met 89%. Marije van Kersbergen en Tarpania’s Hollywood (v.Furst Romancier) werden derde met een totaal van 87%.

Bij de vierjarigen won Imagine (v.Dreamboy) zijn tweede Subli Competitiewedstrijd. Bart Veeze reed de merrie naar een score van 85%. Met 84,2% eindigde Cynthia Eggenkamp en de AES-hengst Imperio (v.Johnson) op de tweede plaats. Vai Bruntink en de VSN-reservekampioen Illusion A (Florencio) werden derde in Emmeloord met een score van 83,2%.

De Subli Competitie voor jonge dressuurpaarden bestaat uit 10 selectiewedstrijden (zowel indoor als outdoor), een halve finale en finale. De drie hoogste resultaten uit de selecties tellen mee voor plaatsing in de halve finale op 16 december bij Hippisch Centrum Harmelen. De beste 15 paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor deze halve finale. De beste 5 paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor de finale tijdens Jumping Amsterdam op 25 januari.

Bron en meer informatie: www.subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden/

Foto: Digishots